Are C3PO och R2D2 skiljer sig från normala Star Wars Droids?

25

OK, kom ihåg några saker om Lucas favorit droider:

 • De är eventuellt inte sentient . Sentience i Star Wars verkar vara en bra linje och att vara helt ärlig - verkar inte vara konsekvent definierad (det verkar förvirrad med fri vilja), men det länkade svaret verkar lita på att de inte är slavar eftersom de inte är känsliga . Om de var känsliga, skulle det förklara mycket att bli frågad här.
 • De verkar inte vara särskilt avancerade eller dyra modeller. I själva verket, beroende på vilken nivå av kontinuitet du följer, verkar de återfinnas eller säljs ur skräp (särskilt Threepio).
 • De verkar båda ha efter marknadsuppgraderingar men. C-3POs varumärkesfärg beviljades som en del av hans tjänst till Amidala, IIRC. Många av R2: s fler .. ahem ... specialfunktioner listas som eftermarknadsuppgraderingar för R2-enheter i Wookiepdia , även om vem som installerade dem är kvar lite av ett mysterium ... Kronologiskt skulle det vara en namngiven mekaniker på Naboo som är den mest undervärderade personen i galaxen.
 • Eller kort sagt: de är inte speciella. Faktum är att de är ganska gamla. Och billigt. De hade bara blivit hot-rodded lite. De är Star Wars-motsvarigheten till din väns Trans Am. Men deras beteende, och beteendet hos dem omkring dem, är lite udda för ett par droppar på plats:

  • C-3PO uttrycker ofta åsikter och till och med känslor (särskilt rädsla, men också glädje).
  • R2 uttrycker känslan också, han gör det indirekt eller via proxy (C-3PO noterar sin "lättnad" i ESB)
  • De två första jag noterar eftersom känslor är udda för icke-känsliga varelser ...
  • R2-D2 är en astromech droid som tillbringar den stora delen av filmerna som inte fixar fartyg
  • I själva verket är R2 förmodligen den mest utförda skivaren vi ser i aktion, också konstig för en astromech
  • De är båda ofta noterade för deras "mod" eller "mod"
  • I själva verket är de upprepade gånger hedrade för det på samma nivå som deras mänskliga motsvarigheter:

  • Amidala gör även R2 till sin personliga tjänare. Eftersom queens behöver .... astromechs?

  • Chewbacca går ut ur hans sätt att rädda Threepio i ESB

  Också,

  They are the only witnesses to Anakin's wedding, which is a bit bizarre considering what a blabbermouth Threepio is.

  Det verkar konstigt, och det verkar bara vara några exempel (HK-47 möjligen?) där andra droider beter sig på detta sätt eller behandlas på detta sätt. I själva verket är nästan alla andra droider i filmerna lite mer än en prop.

  Så min fråga är:

  Är C-3PO och R2-D2 annorlunda än normala Star Wars-droider på något känt sätt på universum, eller gör alla droider i galaxen på så sätt och behandlas på detta sätt av andra

      
  uppsättning joshbirk 02.03.2014 18:47

  4 svar

  18

  Först och främst av universum är de 2 droiderna helt speciella. De motsvarar de 2 bondepersonerna i The Hidden Fortress som var en stor påverkar Star Wars (OK, sätta det mindre artigt, Lucas slog av Kurosawa:)

  Gå till universum, din avhandling har viss merit, men är inte helt korrekt övergripande.

 • Vi vet inte om C3PO eftersom vi inte ser mycket protokolldroider i canon och de som vi ser är nödvändigtvis mer avancerade och mänskliga (de måste emulera känslor och empati för deras mänskliga gränssnittsfunktion).

 • Efter att ha sagt det faller du eventuellt för "ELIZA" bias. Du ser beteende som du inte förväntade dig av en droid och du tilldelar en viss speciell kvalitet till den. Människor lurades i att tänka "Eliza" -programmet var sentient, och det är verkligen ganska dumt så långt som AI går - men dess utvecklare är bra på psykologi.

 • Efter att ha sagt det ser vi att många droider beter sig på ett mer mänskligt sätt - IG-88, Skippy Jedi droid, Guri (Xizors livvakt / pseudo-älskare), General Grevious's Magnaguards. Så det är ganska möjligt C3PO är inte alls vanligt eftersom han uttrycker åsikter eller känslor.

 • Så långt som R2D2, här är kanonen stadigt på sidan av "normal". Vi ser att andra canon astromechs beter sig på samma sätt, till exempel Corran Horns Whistler.

  Efter att ha sagt det, för att komma till rätta med din undersökning, verkar det finnas en gemensam tråd till dessa "lojala" "mer sentient" R2-enheter - ingen av dem är kända för att ha gått igenom minnesdukar. Och många hade idiosynkratiska ägare.

 • Nu ska vi granska dina punkter:

  • C3PO uttrycker ofta åsikter och jämna känslor (särskilt rädsla, men också glädje).

   Som beskrivits ovan är detta par för protokolldroider.

  • R2 uttrycker känslan också, han gör det indirekt eller via proxy (C3PO noterar sin "lättnad" i ESB)

   Normal för andra R2-enheter i C-kanon.

   Men jag är inte säker på att du kan kalla dessa "känslor" i sig; de är något antropomorphized av nödvändighet att uttrycka formuleringen när man pratar med människor.

  • R2D2 är en astromech droid som tillbringar den stora delen av filmerna som inte fixar fartyg

   R2D2 behandlas som mer av en välbekant eller personlig droid. Det här är lite ovanligt, men främst av för vem som äger honom - hans ägare / ägare spenderar inte majoriteten av filmerna som antingen flyger skeppen.

  • De är båda ofta noterade för deras "mod" eller "mod"

   Detta är rent antropomorphization. De är inte mer modiga eller rädda än en genomsnittlig droid (och uppriktigt, var är exemplet på C3PO "modig"?).

   De hamnar i mer ovanliga eller farliga situationer, och det beror på vem som äger dem, inte till någon medfödd kvalitet.

  • I själva verket är de upprepade gånger hedrade för det på samma nivå som deras mänskliga motsvarigheter

   Detta säger något om människor runt dem, inte själva droiderna. Det finns inget kanon exempel på R2D2 göra något för att få berömmelse, ära eller medalj.

  • Amidala gör även R2 till sin personliga tjänare. Eftersom queens behöver .... astromechs?

   Återigen talar det mer om Amidala än R2D2. Jag kan expandera men det ligger utanför ramen för din fråga och bör ställas separat.

  • Chewbacca går ut ur hans sätt att spara Threepio i ESB

   OK, jag börjar upprepa det här mer än "Vi är dömda!", men det här återspeglar mer på Chewbacca än C3PO.

  • De är de enda vittnen till Anakins bröllop, vilket är lite bisarrt med tanke på vad en blabbermouth Threepio är.

   Han blablar inte om han har en direkt order att inte diskutera någonting. Och mindre chans att han blabbar än en människa.

  svaret ges 02.03.2014 19:15
  10

  Jag har tittat på filmerna och tittat på Clone Wars-serien och studerat den utökade kanon av böcker och videospel och saker på senare tid och jag har lärt mig några saker. Enkelt uttryckt är de speciella och det är därför.

  C3PO: C3PO byggdes av Anakin (det här borde tala volymer). När C3PO byggdes var Anakin en ung prodigy och hade förmågan att bygga eller fixa något enligt dialog i Episode 1. Han bygger C3PO FROM SCRATCH, vilket innebär att 3PO inte byggdes på en monteringslinje som andra Human Protocol Droids av hans slag . Han byggdes av den mest kraftfulla Jedi hela tiden (utan tvekan). Anakin har den högsta räkningen av Midi-clorians av något känt varande, han är ensam, han är ett geni och bygger en skräddarsydd EMOTIONAL droid som fortsätter att vara en av de mest dekorerade droiderna i hela galaxen. Jag tycker att det här gör honom speciell. Med all sin briljans gav Anakin honom känslor och threepio blir en legend.

  R2-D2: R2 verkade ha börjat som en typisk R-enhet. Jag är osäker på hans ursprung men med en lycka till är han den enda droiden som överlever den separatistiska blockadens koncentrerade eld i episod 1. Han fortsätter att få utmärkelser från Amidala och på något sätt leder en sak till nästa och år senare kommer in i ett partnerskap med Anakin. Jag säger partnerskap eftersom Jedi inte får äga ägodelar. R2 slutar slåss hela klonkriget som Anakins personliga R2-enhet. Clone Wars-serien lär mycket om R2. I ett avsnitt faller R2 i fiendens händer och vi lär oss att han ALDRIG har fått sitt minne raderat. Och här kommer vi fram till vad som gör R2 speciellt. Han har aldrig haft sin minneslag, även efter klonkrigen. Anakin ser R2 som en vän och väljer att inte radera sitt minne. R2 uttrycker således fri vilja, kreativt tänkande, till och med känslor som rädsla och glädje för att inte tala om att han har ett minne som sträcker sig hela vägen tillbaka till sin skapelse. Minne är nära kopplat till känslor. R2 är också extremt lycklig. Jag tror att allt detta tydligt gör honom speciell. Och igen blir han lika mycket av en legend som Threepio.

  Så att svara på frågan, ja, jag tror att de är helt speciella, men det beror på hur du definierar speciellt. Båda är gjorda av metall och trådar och kretsar och frågeställningen är säkerligen argumenterbar, men de har tydligt mänskliga egenskaper och visar många exempel på hjältar. Jag tycker att det skulle vara galet att säga att det inte är något speciellt med dem när Anakin såg klart något i dem.

      
  svaret ges 09.05.2014 22:01
  2

  En annan möjlig variabel för varför droiderna är speciella är deras brist på minnesavtorkning. De flesta människor i SW Universe har sina dödsminne torkade så ofta förmodligen av samma skäl vi formaterar våra datorer då och då. De gör det också av rädsla för en dödsuppror mot det är programmering.

  Ju längre en droid går utan att bli torkad, desto mer av en personlighet (och möjlig känslighet) verkar de uppnå. Såvitt vi vet har R2-D2 aldrig fått en minnesavbrott från tiden mellan Ep. 1 och 6. (Anakin kom i trubbel över detta under Clone Wars-episoden där R2 fångades av fienden och det fanns en risk för att intelligensen hade om republikens armé inuti honom som faller i konfedererade händer).

  Nu fick C-3PO sitt minne torkas i slutet av Ep. 3 för att han verkligen är en stor blabbermouth och kände till Luke och Leia sanna föräldraskap. Men hans personlighet tycktes vara opåverkad. Detta kan bero på hur han byggdes / programmerades av Anakin (barnet var ganska bra på det där sakerna om han byggde en fullt fungerande droid ur skräpgårdsdelar).

      
  svaret ges 12.01.2015 22:13
  -1

  R2-D2 och C-3P0 har heuristiska processorer, och ja, det är inte känt att du har känsliga våtservetter för att orsaka personlighetskänslor och till och med få en bot att fungera utanför normala riktlinjer. Men åtminstone i R2, skulle jag behöva klassificera honom som en av de mer sällsynta självägda droiderna. Han är lojal mot sin vän men har visat sig prata tillbaka, ignorera en order, och övergripande gör vad han någonsin vill ha. Han var också den största hjälten i franchisen. C-3P0 kan också vara en egenägd bot, men han verkar vara oroad över protokoll. Han är ingen C-3PX som är säker. (Men inget av det här är kanon längre så svaret är, Disney har fortfarande inte sagt oss ännu.) ((Kanske har pixie damm fått i dem och gjort dem riktiga pojkar.: P))

      
  svaret ges 05.10.2017 03:41