Did någon lagra C-3POs minnen innan de slängde dem från honom i Sith Revenge?

10

Senator Bail Organa berättar en underling att "torka protokollets droids minne" nära slutet av Revenge of the Sith .

Har någon kopierat de här minnena i lagring innan sinnet torkas?

Med tanke på C-3POs historia skulle det vara frestande. Den kungliga familjen i Alderaan skulle få lite information om Jedis och Naboo politik från att titta igenom allt som C-3PO har sett och hört.

Finns det någon indikation från det utvidgade universum att någon gjorde en säkerhetskopia av C-3POs gamla minnen?

    
uppsättning RichS 19.12.2016 04:11

1 svar

4

Det är högst osannolikt

"I'm placing these droids in your care. Treat them well. Clean them up. Have the protocol droid's mind wiped." ―Bail Organa

Det här är händelsen som du talar om. Det hände i episod 3 strax efter Luke och Leias födelse. Inget av nämnda händelser i Canon (eller Legends som jag känner till) hänvisar till det som något annat än en torka.

C-3PO's memory was erased, though R2-D2's memory was not.

...

Due to Threepio's talkative nature, Senator Organa made arrangements for the protocol droid to receive a memory wipe.

...

Due to his general inability to keep secrets, Bail Organa arranged for him to receive a memory wipe in order to preserve the secret of Anakin and Padmé's offspring, Luke and Leia.

...

Shortly after the Galactic Empire was formed, Bail Organa had C-3PO's memory wiped clean in order for the droid to not spill any confidential information.

(från C-3PO och Memory Torka | Wookieepedia)

Med tanke på vikten av att gömma Skywalkers verkar det som om Organa inte skulle ha en säkerhetskopia som ligger runt. Sedan Jedi var nu avvecklad var det ingen anledning att försöka skrapa C-3POs minne för information. Och som en andra senator och nära vän till Amidala är det troligt att Organa redan visste allt hon gjorde. Kom ihåg att Amidala inte hade varit Drottning i nästan flera år på den tiden, och hon fick inte C-3PO förrän efter händelserna i Episode 2. Således hade han inget minne om det i första hand. När hon blev senator hade hon varit mindre involverad i Naboo inhemska politik (som har tvivelaktigt betydelse för någon utanför planeten).

Således med tanke på den fullständiga bristen på bevis på att en säkerhetskopia skapas, och den stora betydelsen av att hålla tvillingarna en hemlighet, skulle jag säga att inga kopior skapades och att minnesrutan var fullständig.

Men vad sägs om R2-D2? Varför behöll han sina minnen om hemligheten var så viktig? Eftersom R2-D2 inte hade en vana att säga vad som kom i hans kretsar. Jag lämnar det då eftersom det behandlas i en annan fråga / svar .

    
svaret ges 12.05.2017 21:38