Can ett 1-handigt vapen och ett stavningsfokus både vara redo att användas?

11

Jag vill att min dator ska kunna välja mellan att svänga ett svärd eller ställa en stavning. Kan han vara redo att göra det heller? Det är, på min trollkarls tur, kan han vara redo att svänga ett svärd eller stava en stavning, eller håller man ett stavningsfokus för att inte använda ett vapen?

    
uppsättning Kinger893 23.01.2018 14:51

2 svar

20

Ja, du kan vara beredd att Cast eller Attack när " dual-wielding "som detta

A spellcaster must have a hand free to access a spell's material components--or to hold a spellcasting focus -- but it can be the same hand that he or she uses to perform somatic components.

Därför kan du göra alla stavningsgester och tillhandahålla materialkomponenter med bara en hand.

Du kan även göra det här med ett tvåhandigt vapen

Från errata:

Two-Handed (p. 147). This property is relevant only when you attack with the weapon, not when you simply hold it.

Eftersom du slipper gå med ena handen, tar ingen samspel eller åtgärd med objektet, du kan släppa ditt tvåhandiga grepp för att fånga ditt fokus och spela en stavning också.

Du kan inte kasta icke-materiella komponent stavar, dock

Sage Advice har förtydligat att stavar med Somatic, men inga materialkomponenter kan inte kastas samtidigt som ett spellcasting-fokus hanteras utan en annan fri hand.

I någon av dessa scenarier (1h eller 2h vapen) är det ganska enkelt att helt enkelt fästa ditt fokus (eller låt det dyka på en kedja runt nacken) innan du caster.

    
svaret ges 23.01.2018 15:06
2

Någonstans säger eller menar inte att ett stavningsfokus kräver användandet av två händer. Att ha båda händerna upptagna skulle emellertid hindra behovet av en fri hand att kasta staver med en somatisk komponent men ingen väsentlig komponent.

Genom att använda en komponentpåse i stället för ett spellcasting-fokus kan en trollkarl hålla ett vapen och ha en hand fri att kasta stavar med någon eller både en material- eller somatisk komponent. Endast en fri hand krävs, så svärdet förhindrar inte spellcasting.

    
svaret ges 23.01.2018 16:10