Piercing vapen mot nålen

Piercingpistoler har använts i flera år i gallerior och varuhus för piercing. I dag vill dock professionella piercare se att piercingpistolen är förbjuden. Här är varför.

Det första problemet när det gäller piercing är sterilisering. Varje typ av procedur som involverar kontakt med blod eller kroppsvätskor kräver strikt överensstämmelse med förhindrande av korskontaminering. Piercingpistoler är vanligtvis gjorda av plast som inte kan steriliseras i en autoklav. Visst, en tekniker torkar den med alkohol eller antiseptisk medel mellan användningarna, men hur sterilt är det? Personligen tycker jag att det är mycket osannolikt att piercings i gallerior (vissa med lite träning) lärs tillräckligt om infektionskontroll och blodburna patogener. Tänk på detta om du överväger en piercing i en köpcentret: en snabb torkning med en steril kudde är inte effektiv när det gäller att ta bort sjukdomsbärande blod.

Korskontaminering

Vissa kommer att hävda att den genomträngande pistolen aldrig kommer i kontakt direkt med kundens hud. Det här kan vara sant, men håltagarna gör det, och om de rör kundens hud och sedan rör vid pistolen är pistolen nu förorenad. Period.

Andra håltagande pistolproblem

Sterilitet är bara ett av de möjliga problemen med pistolpiercing. Vävnadstrauma är en annan. Pistolen tvingar en trubbig tapp genom huden och får den att bokstavligen rippas för att göra plats för smyckena. Sedan klämmer den fast smyckets baksida mot huden, vilket gör att det nya såret inte kan andas och läka ordentligt. Som kund får du veta att du ska vända smyckena ett par gånger om dagen, vilket bara skjuter växande bakterier ytterligare i såret, vilket kan orsaka infektion.

Det är sant att många kunder blir genomborrade med vapen och har aldrig några problem. Men min fråga till dig är: "Vill du verkligen riskera dig själv när det finns ett säkrare, mindre smärtsamt sätt att göra det?"

Professionella piercare är välutbildade

En professionell kroppspiercer klarar omfattande träning som kan ta upp till tre år. Professionella piercare lär sig om människokroppen och hur piercingar påverkar cirkulationssystemet. De lär sig också hur man undviker att slå nerver som kan orsaka svår smärta hos kunden. Det viktigaste är att de lär sig om förebyggande av korskontaminering och hur man steriliserar instrumenten korrekt. Allt som rör kunden som inte kan autoklaveras kastas omedelbart. Arbetsstationer desinficeras helt före och efter varje piercingprocedur.

Nästan smärtfri piercing

Piercingsprocessen i sig är också mycket säkrare och mindre smärtsam än att ha en trubbig tapp som tvingas genom huden. En genomträngande nål är faktiskt ihålig och extremt vass. Det skär genom huden och trycker tryckt vävnaden åt sidan för att göra plats för smycken som ska sättas in. Det låter kanske inte för tilltalande, men det är faktiskt en mycket snabb process och metoden är praktiskt taget smärtfri för de flesta kroppsdelar.

Smyckena som används i professionella piercingbutiker är ofta mycket bättre för dig också. Barbells och Captive Beads Rings är speciellt utformade för att effektivt ta bort smuts och bakterier under läkningsprocessen. Genom att möjliggöra smyckenas fulla rörelse blir det mycket lättare för dig att rengöra dem utan att motverka produktiviteten i piercingen. Metallerna som används i detta smycke är också bättre för din hud och är mindre benägna att orsaka en reaktion.

Den andra fördelen med att få en professionell piercing (trots den högre prislappen) är den personliga service du får. Dessa utbildade proffs följer gärna upp dig om du har några frågor eller komplikationer. Och på grund av sin träning kan de också ge sin åsikt om hur man behandlar en infektion.

Hur är det med piercing av spädbarn och barn?

I många stater kan barn genomborras i en professionell studio. Även om samtyckeåldern är mycket högre för tatueringar kan de flesta barn få öronen genomborrade så länge en förälder eller vårdnadshavare är närvarande och undertecknar pappersarbetet.

Naturligtvis tror jag att du måste gå till en piercingstudio för spädbarn och barn. Men om du inte har en piercingstudio nära dig, är vissa läkare skickliga i piercing och genomborrar barn. Logiskt sett känner vissa kvinnor sig mer bekväma att gå till sin egen läkare än till en främling i en piercingbutik. Jag föreslår att du diskuterar detta med din lokala husläkare. Om de inte personligen gör piercingar kan det hänvisa dig till en läkare i ditt område som gör det.

Tyvärr tillåter inte alla stater att piercas minderåriga, även med föräldrarnas samtycke. Så vad gör du om det här är din situation? Det bästa du kan göra är att köra till ett område där piercing är lagligt, eller helt enkelt vänta tills ditt barn är gammalt. Oavsett vad du gör, gå inte till köpcentret!