Har en målad sida av ett glaslock för ett fluorescerande ljus gå mot eller bort från ljuset?

2

I min byggnad finns tak- och väggarmaturer som använder fluorescerande lampor. Omslaget på dem är bara ett glas glas och det finns en stor fyrkant i mitten som är målade vit. Min fråga är, går den målade sidan mot glödlamporna eller ska den målade sidan pekas mot utsidan, bort från glödlamporna?

    
uppsättning Greg 23.07.2013 17:18

2 svar

1

Jag har redan sett ett lager av halvtransparent färg på insidan av en fixtur. Min förståelse var att färgen var att hjälpa till att dämpa glödlampans direkta ljusstyrka genom att göra locket mer opakt. Färgen sätts på insidan för att förhindra att den slits bort, vilket är hur jag skulle placera glaset. Jag har sett färgen chipped av glaset innan, och sätta det mot glödlampan kan hjälpa till att förhindra detta. (plus det är lättare att rengöra och ser bättre ut?)

    
svaret ges 23.07.2013 20:26
0

Jag har aldrig sett "inåt" färg på en fixtur före, platt omslag eller på annat sätt. Det här är intressant. Jag tror att du borde vända en om och observera skillnaden. Jag tänker bara från en fysisk synpunkt, jag skulle kunna föreställa mig att det skulle skapa en mycket liten skillnad (inåt blir dullare) i ljusets atmosfär ... även om jag tvivlar på det "centrala" blocket av ljuset skulle förändras mycket annat än den universella tråkigheten uppnås genom inåtvänd färg. Naturligtvis tar ingen av detta hänsyn till typ / transparens i färg, glas, fixtur etc. Intressant ändå.

Källa: massor av google-sökning och personlig kontemplation.

    
svaret ges 23.07.2013 18:40