Vad händer med min ritualer från boken av antika hemligheter om jag ersätter den med en annan invokation?

3

En Warlock har valt funktionen Pact of the Tome . På nivå 5 är den valda uppmaningen Book of Ancient Secrets. Warlock har nu två första nivåer som har ritualen taggad i Bok av skuggor . Under vägen inser Warlock två ytterligare ritualer i boken genom att hitta dem i andra stavböcker och spendera guld som beskrivits i anropet. Warlock har nu fyra (4) ritualer i Skuggans bok.

Warlocken går upp till nivå 6 och bestämmer sig för att ändra tillkännagivanden, ersätter Ancient Secrets Book med en annan invokation.

Vad händer med ritualerna som är inskriven i Skuggans bok ?

Kommer de fortfarande att hållas i Bok av skuggor, eller händer något med dem som ett resultat av att Bok av gamla hemligheter ersätts med en annan invokation?

    
uppsättning likewyise 06.09.2016 21:59

1 svar

6

Tekniskt när du ger upp en uppmaning till förmån för en annan ger du upp alla förmågor som går med den.

Boken är dock tyst om vad som händer med de som du kanske har skrivit i boken medan du fortfarande hade invokationen, så det skulle omfattas av ditt DM-beslut . Tänk på att invigningen själv är det som låter dig utnyttja ritualerna i din bok av skuggor om din DM säger att de fortfarande finns där, skulle verkligen bara kunna gynna en trollkarl eller någon med Ritual Casting-featten för att kopiera dem. Men du kan självklart inte längre skriba längre eller släng ritualerna i boken när du ersätter anropet.

Ritual Caster-feat verkar också lite otroligt att tillåta tillgång till de som redan skrivits, eftersom det är boken av antika hemligheter som låter dig kasta från din bok av skuggor som ritualer och inte från en vanlig ritualbok som är upphandlad med prestationen.

Ej officiellt men lånar själv till den slutsatsen också.

    
svaret ges 06.09.2016 22:09