Vår du säkerställa kvalitetskontroll när du lagar mat med eller äter syrsor?

13

Äta syrsor verkar vara en växande trend i USA. Jag är ganska bekant med nötkött, kyckling, fisk och deras inre temperaturer när man lagar mat. Jag förstår också att du inte behöver laga syrsor för att äta dem. de är bra att äta rå.

Jag är nyfiken men om det finns andra observationer som kan göras som bestämmer om en cricket är bra att äta eller inte. Är de specifika raser av cricket som är mer kvalitativa än andra? Har några raser mer problem än andra?

Kan en missfärgning av en cricket ange det är bortskämd och inte ätas?

    
uppsättning JohnOsborne 17.08.2018 18:02

2 svar

1

Efter en snabb litteraturundersökning Jag har upptäckt att FN: s livsmedels- och jordbruksorganisation har publicerat en rapport: Ätbara insekter: Framtidsutsikter för mat och foder säkerhet

Kapitel 10 i den här rapporten diskuterar, livsmedelssäkerhet och bevarandestekniker.

Även om huset cricket (Acheta domesticus), är en av de få arterna i dokumentet som listas bredvid supermask, gul mjölmorm, vaxmoth och smörmorm, befriad från patogener som Salmonella och Listeria. De sluter till:

It is unlikely that these insects attract microbial flora that pose risks to humans

Men de skulle fortfarande rekommendera att:

These insects should undergo a transformation to render inactive or reduce their microbial content. This could involve cooking (e.g. boiling or roasting) or pasteurization (Giaccone, 2005).

    
svaret ges 16.10.2018 20:51
1

Eftersom ingen svarar kan jag bara ge dig anekdotiska bevis från tillbaka när jag fortfarande arbetade i Afrika:

Insekter var alltid stekta levande förutom honungsmjöl¹ och något som lokalbefolkningen kallade butterworms².

Frying är meningsfullt som:

  • stekning görs vid högre temperatur än kokande
  • Dessa critters är för små för att rosta
  • du är säker på friskheten
  • Alla sjukdomar som de kan bära skulle säkert dödas.

Not¹: Dessa var "poppade" som popcorn men utan fett: bara kastade i en lerkärlskanna som hade suttit i träkol en stund innan några myror kastades . (Dessa var de enda insekterna jag någonsin gillade)
Note²: Dessa blivit halshuggade genom att bita på huvudet och sedan smälte deras internaler över en del osyrad brödliknande substans gjord av maniok. (Nope: försökte inte de, för grova även för mig)

    
svaret ges 04.10.2018 00:59