Köpte inte en Expressway / Vignette innan du körde på vägar i Tjeckien. Vad kan jag förvänta mig?

11

Tyvärr visste jag inte att Tjeckien inte har tollbooth- Förare måste köpa en klistermärke innan de kommer på någon motorväg - tills jag kom till Prag.

Vad händer nu? Jag föreställer mig att de ska billigt mitt hyresföretag (Avis) - men vad är böterna, och är det på något sätt jag kan betala online omedelbart för att minska böterna (som jag gör i Kalifornien)?

    
uppsättning Andrew Cheong 03.07.2015 21:41

1 svar

6

Den här webbplatsen är förmodligen den mest aktuella informationskällan på tjeckiska motorvägsnätet och dess regler. Hittills det nämns endast polis kontroller. Det pratar aldrig om automatiska kontroller. Faktum är att motorvägsvignetten är en 2-delig klistermärke. En del är fast vid vindrutan, medan den andra ska hållas som ett inköpsbevis och ska visas när polisen kontrollerar. Skälet här är att det skulle vara lite svårt att visa beviset på köp till en kamera som körs med automatisk kontroll.

Citera från länken:

A proof of payment of the fee is a 2-part sticker. Part one of the sticker is to be placed on the inside of the windscreen. Part two of the sticker is to be retained.

[...]

During police checks, both parts of the sticker are required.

Verkligen ser resten av internet överens om detta, till exempel här är en annan webbplats som vagt nämner poliskontrollerna . Det är därför säkert att anta att hittills betalningen av en motorvägsklicka för fordon med en bruttovikt < 3,5 t i Tjeckien kontrolleras endast när man blir stoppad vid en bemannad polis kontrollpunkt . Med andra ord verkar det inte finnas några automatiska kontroller för sådana fordon. Lastbilar och andra> 3.5t bruttoviktfordon har dock en egen automatisk betalningsmekanism, där du kan hitta mer information här .

När du har skrivit detta, när du skriver sanktionen för att köra med en ogiltig / utgått vignett eller utan en är av ( citerar från afore -nämnda webbplats ):

Fine of up to CZK 5,000 or a penalty notice of up to CZK 500,000 in administrative proceedings.

    
svaret ges 06.07.2015 18:15