How kan jag få tärningen "Run like Hell" utan att ta 4 nivåer i Gunslinger-klassen?

-6

Jag har ett tecken som gynnas mycket av Kör som helvete vågar, men jag vill återskapa karaktären med mindre (eller inga) nivåer i gunslinger . Hur kan jag annars få det Dare?

Bara effekterna skulle vara bra. Speciellt är jag intresserad av möjligheten att automatiskt upptäcka närvaron av fiender inom 100 fot, oavsett vilka defensiva åtgärder de fiender har. Också med ett oändligt återanvändbart grit peka ut ur striden. Den otypade bonusen till rörelsehastigheten är inte super nödvändig, men att hålla dex till AC under körning är att föredra.

Så specifikt är effekterna jag letar efter, i storleksordning:

  • upptäcka förekomsten av fiender inom 100 fot, oavsett vilka defensiva åtgärder de fiender har, användbara vid vilje.
  • ett oändligt återanvändbart grit / panache / luck påpekar strid.
  • behåll Dex till AC medan du kör
  • otypad bonusrörelsehastighet

Mitt intryck är att Run Like Hell-våget är det bästa sättet att täcka allt detta, men åstadkomma det via alternativa metoder som förbrukar mindre resurser än 4 klassnivåer men ändå är det inte acceptabelt att tillgången till vågan är acceptabel.

    
uppsättning the dark wanderer 22.06.2017 08:07

1 svar

2

Det går inte att göra detta.

Enligt Dare reglerna:

A dare can be taken in place of one of the bonus feats a gunslinger or a swashbuckler gains at 4th level and every 4 levels thereafter.

Det finns exakt två sätt att ta en våga: få 4 nivåer av gunslinger, eller få 4 nivåer av swashbuckler (eller en del multipel av 4). Inga andra klasser kan ta vågor.

Dessutom finns ingenting - inte ens Kör som helvete - det gör vad du vill. Här är varför:

1) Gritpunkten du får är inte "oändligt återanvändbar", utan kamp eller nr. Kör som helvete specificerar att det bara utlöser första tiden du är utan 100 fot av närmaste fiende, så du kan inte återfå mer grit tills du går tillbaka till den radie. Du kan springa fram och tillbaka över den magiska 100-ft-linjen, men det är osannolikt att fienden kommer att stanna på ett ställe medan du använder din grit-punkt om och om igen.

2) Din förmåga att "upptäcka närvaron av fiender inom 100 fot, oavsett vilka defensiva åtgärder de fiender har" verkar lita på din karaktär och veta att han / hon just återfått en grit-punkt som jag definitivt ser ut som metagaming. Förvänta dig att din GM ska göra någon form av regel som inte tillåter detta. Fråga dig om att skilja spelarens kunskaper från karaktärskunskap eller ange att du måste kunna se fienden eller något.

    
svaret ges 22.06.2017 23:42