Skillnad mellan franskt bröd och japanskt bröd

2

Jag har bott i Japan i ett år nu, men jag kan inte hitta franskt bröd - baguette - i Tokyo som det vi har i Frankrike.

Deras bröd är inte krispiga eller krispiga alls, och det är snyggt, jag tycker om att jag äter en svamp ... som gammalt bröd.

Vad är skillnaden mellan brödet i Japan och det vi har i Frankrike? Användar de olika mjöl, olika sätt att baka? Väntar de på att brödet blir segtt innan det säljs?

    
uppsättning Steven 08.07.2015 04:07

3 svar

2

Medan jag inte är 100% säker på vad du äter och letar efter och är relativt ny för att bröd gör mig själv, kommer jag att gissa att det som kommer ner till är en fråga om fet innehåll i brödet.

Vad som kallas "franskt bröd" (i baguetteform) är vanligtvis en blandning av mjöl, vatten, salt och jäst (liknande receptet i The Bread Baker's Apprentice ). Den använder en pre-ferment (vanligtvis pâte fermentée, som i sig är bara mjöl, vatten, salt och jäst) i kombination med en blandning av mjöl för att producera den slutliga brödet.

Variationer på detta (t.ex. smärta av kampanjen ) som upprätthåller den karakteristiska konsistensen, återfinns fortfarande i grunden till en blandning av mjöl, walter, salt och jäst. Dessa är vad som kan karakteriseras som magert bröd : bröd med mycket lite (om någon ) tillsatt fett.

Min gissning är att de flesta av de "snygga" bröd du möter har högre fettinnehåll. Dessa är mer som vad i USA vi skulle kalla ett "italienskt" bröd (som ofta är utformat på samma sätt som vissa franska bröd, ett annat exempel skulle vara bröd som Challahbröd) hela vägen upp till något som en brioche ( som har en mycket hög fetthalt). Fettet ger lite smak och kan ge en slags mjukare munnen, vilket är det jag misstänker att du plockar upp.

    
svaret ges 23.07.2015 00:46
3

En av de mest kända (om inte de mest kända) bröden i Japan är i själva verket väldigt mycket som en brioche. Japansk mjölkbröd innehåller smör och ägg, det innehåller också en rättvis sockerbelopp. Japanarna tycker om bröd mer som en söt än en häftklammer. En annan söt bröd som är känd i Japan är Maple Bread , det är jämnt sötare och smakar verkligen som lönnsirap.

Om du letar efter något mer som en fransk baguett är Catias råd i kommentarer utmärkt. Japanerna är inte stora i smörgåsar. Den vietnamesiska har dock ett stort franskt inflytande (oavsett om de vill ha det eller inte). Brödet brukade användas för Banh Mi är en kort baguette. Om du frågar efter Banh Mi i Tokyo, kommer någon att veta precis vad du menar.

    
svaret ges 08.07.2015 07:40
1

Jag tror att olika länder (inklusive Frankrike och Japan) använder mjöl med olika aska och proteininnehåll.

t.ex.. Jag kan inte skapa den ordentliga söta / krispiga konsistensen för baguetter, med den typ av mjöl som vanligtvis finns i mitt eget land. (Och faktiskt kan jag inte göra mycket mjukt japanskt bröd med vårt mjöl heller).

Fransk mjöl för baguetter använder typ 65 mjöl, vilket är högt i aska och protein. Det hjälper till att skapa den tjuka, starka konsistensen av brödet du är van vid. Jag misstänker att det franska typ 65-mjölet inte används eller är tillgängligt i Japan. Egenskaperna hos standardmjölet som används i olika länder varierar mycket, vilket ger mycket olika texturer i bakprodukter, även om de kallas liknande / samma namn (t.ex. brödmjöl). Jag tror att japanskt (och asiatiskt) mjöl har en komposition som bara kan producera mycket, mycket mjuka stilbröd och kakor.

    
svaret ges 03.10.2016 19:31