Is Dickie Gay i The Talented Mr. Ripley?

5

I filmen The Talented Mr.Ripley, är Dickie gay?

De visar att Tom ska lockas till manlig folk mer än kvinnorna i filmen. De visar också Tom sexuellt intresserad av Dickie. Dickie verkar leda Tom på den scenen där de spelar schack i badkaret. Dickie verkar annars vara engagerad i Marge och planerar att gifta sig med henne. Det finns ingen verklig vinst för att Dickie ska leda Tom på.

    
uppsättning John 12.06.2015 07:49

4 svar

6

Dickie är en narcissist, han gillar uppmärksamheten trots att han aldrig skulle ha romantiska känslor för Tom. Dickie leder Tom tillsammans för att mata sitt eget ego. Marge säger det bäst "Saken med Dickie ... det är som solen skiner på dig, och det är strålande. Och då glömmer han dig och det är väldigt mycket kallt."

Nakenhet sexualiseras i Amerika mer än någon annanstans. Att vara naken ensam indikerar inte sexuellt intresse om du inte säger att varje man som någonsin varit naken framför en annan man i ett förvaringsutrymme uttrycker sexuell lust.

Dickies sanna känslor uttrycks tydligare när han fångar Tom och dansar i sina kläder. Han är tydligt obekväma och ber Tom att byta ut dem i det andra rummet.

    
svaret ges 05.05.2016 21:55
5

I karosseriet, när Tom vill komma in i Dickie, kastar han nästan i munnen och säger strängt nej. Först efter att ha erkänt att Dickie inte var nere för nedgången säger Tom då "jag menade inte med dig i det". Dickie slappnar sedan och släpper ut, men han svävar sin handduk på Tom som ett sätt att bryta spänningen som jag tror genom att låta Tom veta att allt var okej, som ingen biggie bro.

    
svaret ges 03.04.2016 00:13
4

Den verkliga frågan är: är Dickie medveten om Toms homoerotiska lust? Som en homosexuell man hittade jag hela premissen av Tom, den icke-rika utomstående, en metafor för att vara en homosexuell man på 50-talet ... den ultimata utomstående som är desperat att höra.

Eftersom vi lever i en väsentligen homofob (om än förbättrad) kultur ... har vi även den här frågan om Dickies sexualitet. Ett verkligt liv Dickie skulle sannolikt vara sexuellt äventyrligt och ha många sexuella samarbetspartners av alla könen ... han skulle slåss om en "etikett" och i slutet av 50-talet var gaykulten speciellt i massor av könsrollspel ... så varken Tom eller Dickie är nödvändigtvis "gay" - Toms aptit för Dickies liv att det innehåller en önskan att konsumera honom sexuellt eller annars ...

    
svaret ges 06.10.2016 21:29
2

I den scenen frågar Tom att ta sig in i badkaret och Dickie blir konstig och kommer ur badet så jag tror inte att Dickie var gay eller hade några känslor av den typen mot Tom.

    
svaret ges 12.07.2015 04:21
Senaste kommentarerna

"Jag skulle inte säga exakt hur gay han är," skämtade Hathaway. "Han var en konstig kille som barn. Han skulle komma till klassen klädd som en docka. Han var inte så lekfull. Och en dag tror jag att han såg statsmannen och sa: 'Vad gör du?' Hathaway tillade: "Jag tror i [Mulholland Drive] att en av tre personer har Downs syndrom, som George Michael. Han fick den och jag kommer att gå med den. Men du skulle aldrig se en klump där den halsen slutade och magen till killen tittar upp. De kallar det vackert! " Skådespelaren... Läs mer