Travelling överland till Mammoth Lakes, Kalifornien på en helg

5

Jag kommer att resa till Mammoth Lakes i början av maj. Jag skulle vilja minimera min flygning till så få ben som möjligt (av ekologiska skäl och sevärdheter), så jag kommer nog att flyga till en av de närmaste tre stora flygplatserna: SFO, LAX, LAS eller kanske RNO och försök sedan resa över land därifrån. Eastern Sierra Transit Authority verkar köra bussar på måndag, onsdag och fredag från Reno eller Lancaster till Mammoth Lakes. Eftersom jag måste vara där före en måndagsmorgon är det suboptimalt att behöva anlända redan på fredagen (vilket skulle innebära att vi anlände till LAX redan på torsdag).

Finns det några alternativ jag har missat? Hur kan jag resa från SFO, LAX, LAS eller RNO till Mammoth Lakes överland under helgen?

    
uppsättning gerrit 17.02.2013 18:59

1 svar

6

Det finns några privata pendeltjänster som betjänar den östra Sierras som anges här som kan komma dig till Mammoth Lakes från Reno. De kan vara ganska dyra. Östra Sierras är glesbefolkade och det finns inte mycket i vägen för kollektivtrafik.

Observera att flygning till RNO i många fall skulle kräva en anslutning i ett nav, och så kan du kanske flyga direkt till Mammoth Lakes (MMH) med samma antal segment. Eftersom det är en skidåkning, skulle jag förvänta mig att söndagsflyg till Mammoth Lakes skulle förmodligen vara billigt och ha massor av tomma platser ändå (så den ekologiska påverkan kan vara mindre). De flesta passagerare skulle lämna Mammoth Lakes på söndag, inte anländer.

Om du insisterar på att gå över land kommer din bästa satsning nog att vara att hyra bil och köra bil. Jag skulle rekommendera att resa från SFO, eftersom du måste korsa Sierras och det finns fortfarande möjlighet till vinterväder i början av maj.

Förvänta dig inte att kunna nå Mammoth Lakes från någon av Central Valley-flygplatserna eller tågstationerna (Merced, Fresno, etc) eftersom de flesta av de mindre motorvägarna över Sierras stängs på vintern och får inte öppnas igen av tidig maj. I synnerhet återupptas CA-120 genom Yosemite (den kortaste vägen) sällan fram till mitten av slutet av maj och ofta senare. Du måste resa norrut till USA-50 eller söderut till CA-58.

    
svaret ges 17.02.2013 20:42