Med passagen av Thai King Bhumibol, finns det någon tull / etikett som resenär jag borde vara medveten om?

72

Även med de nyheter som kungen i Thailand gick bort hade jag redan planerat en resa för ett år sedan för att besöka Thailand i en vecka eller så. Jag förstår att det mesta av landet är i sorg - borde jag vara medveten om tull / etikett som resenär när jag besöker Thailand?

Från nyheten står det att tjänstemän kommer att vara i sorg i 30 dagar, men hela landet kommer att vara i sorg i ett år, med flaggor på halvmast och så. Finns det förväntningar på resenärer då för nästa år som jag borde vara medveten om, ska jag återkomma Thailand igen?

    
uppsättning yuritsuki 13.10.2016 20:22

6 svar

37

Man måste förstå att thailändska medborgare är mycket känsliga för förlusten av kungen. Till skillnad från politiska partier, där kontroversen är normal, var HM King Bhumibol uppriktigt älskad av alla i landet.

Som utlänning kan ditt mål anges i en fras: gör det inte värre . Anledningen är enkel: många dina handlingar som kan tolereras i en normal situation, kan orsaka problem i dessa dagar.

  • Etiquette . Du kan förvänta dig många platser (mer än vanligt) dekorerade med thailändska flaggor och bilder av kungen. Titta på dina gester, peka inte på dessa eftersom någon kan se detta som respektlöshet (även om du kanske pratar om någonting annat just nu)
    Att göra något felaktigt är värre än att inte göra någonting . Om du vill wai till ett porträtt av kungen, se till att du vet hur man gör det.
  • klänning . Jag har inte sett några officiella rekommendationer (ännu), men jpatokals svar verkar vara ganska bra.
  • Politiskt . Jag skulle rekommendera att avstå från någon typ av politiska diskussioner i Thailand. Förutom Lèse-majesté lag som förbjuder brott mot En regerings suverän värdighet diskuterar inte ens de politiska partierna i Thailand.
  • underhållning . Det finns ingen detaljerad information från thailändska tjänstemän, men man kan förvänta sig att underhållningszoner stängs av under en längre tid. Om din resa är för underhållningsändamål, var vänlig och ompröva ditt besök.
  • tempel . Om syftet med din resa besöker tempel, förvänta dig stora folkmassor, så många kommer att gå till templen för att be för kungen, särskilt i tätbefolkade områden.
  • Police . Vissa områden kan ha begränsad tillgång. Om du ser beväpnad polis eller säkerhet som blockerar något område / byggnad, se till att du fortfarande får komma in även om det inte finns någon fysisk barriär. Om du är osäker, fråga en polis med artig fråga.

Det är min personliga uppfattning att om ditt planerade besök i Thailand kan omplaceras ska du göra det.

    
svaret ges 13.10.2016 22:43
26

Det har varit 70 år sedan en thailändsk kung passerade, så dess inverkan på det moderna Thailand är okänt. Merparten av informationen i mitt svar är baserat på offentliga meddelanden som gjordes sedan HM King Bhumipol Adulyadej passerade och vad som hände efter drottningmoderns övergång flera år tillbaka.

Den officiella sorgsperioden kommer att vara ett år. Regeringens medarbetare kommer att ha svart under denna tidsperiod och folket har också blivit ombedda att bära färger av sorg. Färger av sorg här är svart eller ren vit (en ren vit skjorta inte en vit vapen och rosor tshirt). Att ha på sig kungens färger är också acceptabelt, men det borde vara en riktig kungskjorta, enfärgad med kungligt emblem. Kungens färger är gula eller rosa, drottningens färg är blå. Det har inte beställts att folk klär sig ihop, snarare bara frågade, så att du inte kommer i trubbel för att ha på sig grönt eller rött, men höga Hawaiian utskrifter och galena kläder skulle vara respektlöst. Klä sig artigt och du kommer att bli bra.

Dessutom kommer en 30-dagarsperiod under vilken flaggor ska flyga och halvmast och folket har blivit ombedd att "avstå från festligheter" observeras. Detta kan påverka turistens planer, eftersom troliga händelser som Full Moon party på Koh Phangan kommer att avbrytas och festivaler som Loi Krathong och Yee Ping som faller i slutet av 30-dagarsperioden kan eventuellt avbrytas eller dämpas och begränsas.

Det finns rykten om att stänger stängs kanske, ingen alkohol, etc, men nu är det bara rykten. Det finns en stark chans att stavar kommer att bli ombedda att stänga av musik, dans, etc. under 30 dagars sorgperiod. Men för närvarande inga officiella förbud mot alkohol. Men jag föreslår att inte gå runt med öl i handen, hellre njuta av dem på ditt hotell eller matsal. Strolling med en öl i handen skulle falla i "att vara festlig" och därmed respektlös mot folket som sorgar.

Det borde ha liten inverkan på reseplaner och sevärdheter, men platser som Grand Palace kan begränsas till sorgare kommer att betala respekt för kungen, liksom vid andra kungliga palats och tempel. Bangkoks trafik kan förvärras under de närmaste veckorna, eftersom folk från landets sida kommer att betala sin respekt för sin älskade kung. Men annars borde du kunna resa fritt, sightseeingturer kommer att springa, restauranger, butiker mm kommer att vara öppna som vanligt.

Uppdateringar

Bangkok - Vägarna kring Grand Palace är stängda, liksom Grand Palace. Sannolikt närliggande templen är överfulla av sörjande.

Alla tv-kanaler, både sändning och satellit, visar identisk programmering om kungens liv. Detta är tänkt att vara i kraft under de 3 dagarna enligt de senaste uttalandena från PM. Internet är oförändrat,

Försäljningen av alkohol har blivit bannad i tre dagar, så jag antar att stängerna är stängda (inte i en stad för tillfället att köra runt och bekräfta).

Den kommande Full Moon-festen har avbrutits.

Jag kommer att redigera mitt svar om några begränsningar meddelas under de kommande dagarna.

    
svaret ges 14.10.2016 02:55
22

Inte särskilt . Men i den omedelbara sorgperioden, förvänta dig att se mycket nattliv (klubbar, go-go barer etc) stängt, många festliga evenemang (fester, konserter mm) avbrutits och eventuellt några begränsningar av alkoholförsäljning.

Med detta sagt har monarkin alltid varit ett snyggt ämne i Thailand, men det har blivit särskilt noga under dagens junta och kommer att bli ännu mer så länge. Det är bäst att undvika ämnet helt och begränsa dig till vaga kondoleanser om det kommer upp.

Slutligen är vissa färgkoder medvetna om att kungens färger är gula och rosa . Gult i synnerhet är förknippat med den royalistiska fraktionen i politiken (för närvarande i kraft, även om den ursprungliga " gula skjortor " har mestadels diskrediterade, det är komplicerat), medan rosa och ljusblå förknippade med Queen Sirikit är mer neutrala. Förvänta dig att se ett parti av personer som bär dem ett tag. Röd å andra sidan är förknippad med deponerad premiärminister Thaksins parti och oppositionen . Utlänningar förväntas inte veta dessa nyanser, så du kommer inte att bli slagna för att ha på sig en Manchester United-skjorta, men det finns ingen skada i att hålla sig till neutrala färger.

    
svaret ges 13.10.2016 22:15
18

En officiell statsent från Thailands turismsmyndighet är som följer

Thailand is now in an official period of mourning following the passing of His Majesty King Bhumibol Adulyadej.

In this regard, the Tourism Authority of Thailand (TAT) would like all visitors to Thailand to continue with their travel plans as normal. Furthermore, kindly be advised of the following:

• Many Thai people will be wearing black or white clothing as a sign of mourning. This is not required of visitors but if possible, they should wear sombre and respectful clothing when in public.

• Visitors should refrain from conducting any inappropriate or disrespectful behaviour.

• Tourist attractions will be open as usual with the exception of Wat Phra Kaeo (Temple of the Emerald Buddha) and the Grand Palace, as they will be the venue of the Royal Funeral Rites.

• The Government has asked for the cooperation from the entertainment venues; such as, bars and nightclubs to consider the opening of their business operations during this time. The decision will be made by the individual owners.

• Most of the traditional and cultural events will be taking place as usual, although the celebrations may be changed for appropriateness as a mark of respect, or the events may be dedicated to the memory of His Majesty King Bhumibol Adulyadej.

• All transport, banks, hospitals and other public services will be operating as usual.

• The related authorities have stepped up safety and security measures for all Thais and visitors to facilitate their travelling around the country. • For any enquiries, please contact our TAT domestic offices or Tel.: 1672.

TAT would like to thank all visitors for their understanding and supporting Thailand during this period of time.

Nattklubbar och barer får öppnas som vanligt men all underhållning måste utföras inomhus (ingen fullmånefest på stranden etc). Platser som strikt är stängda för alla besökare är Royal Palace och Emerald Bhuddha Temple. Annat än att planera din resa som vanligt, mer tid för tyngre trafikstockning och ta med massor av mörkfärgskläder för tillfället.

    
svaret ges 16.10.2016 04:30
6

Du behöver inte oroa dig för att resa till Thailand den här gången. Thailändska människor välkomnar alltid alla turister, även om det knappast är dags för tillfället. Alla turistorter är öppna som vanliga, förutom Royal Grand Palace kommer att sluta till 20 okt 2016. Bara bara ha på sig färgglada kläder för att betala respekt för alla thailändare och hans majestät av kung Bhumibol Adulyadej.

    
svaret ges 15.10.2016 07:31
-3

"Ska jag vara medveten om någon tull / etikett som resenär när jag besöker Thailand?" Jag tror att det på ett bra sätt kommer att fungera för alla länder, alla tillfällen.

"hela landet kommer att vara i sorg i ett år" från det jag läser och frågar thailändska vänner är det för statliga tjänstemän och tjänstemän. Privat företag blev ombedd för företag i 30 dagar.

Tillbaka när de begravning till kungens mamma och senare sin moster öppnar de också för allmänheten att delta i begravningen. Jag är säker på att de kommer att göra detsamma för kungens begravning. Du borde delta i begravningen med lokalbefolkningen om du kan. Det kommer att bli en livsupplevelse.

    
svaret ges 14.10.2016 10:39