Varför är någon slags paket-sopp kokta i ljummet vatten, medan det normalt bara rördes om i redan kokande vatten?

1

Inskription på paket-soppor från snabbköp anger:

Stir the soup-meal into lukewarm water, boil it up, and wait 5-10 minutes. Ready to eat.

Normalt säger inskriften att du ska koka upp vatten och rör om soppmalen i den. I alla fall för alla nudlar och broccoli soppar köper jag regelbundet.

Vad är orsaken till att, i mitt fall, en potatissoppa och mycket få nudelsoppa behöver / bör kokas i ljummet vatten. Kan någon förklara matlagningsfysiken / syftet bakom detta förfarande?

Jag kan inte föreställa mig att det har att göra med matlagningstiden som andra kokande taggade frågor först gjorde att jag tror (eftersom inskrifterna är olika på paket av samma företag, det verkar vara en annan anledning), antar jag mer att de soppor skulle bli klumpiga / agglutinerade? Kan inte tänka på andra orsaker.

    
uppsättning Hauser 26.11.2011 22:32

1 svar

6

Vissa ingredienser löser inte bra i varmt vatten - stärkelsen sväller och förtjockar, bildar klumpar som kan ha rå pulver i dem och är otäcka. De måste läggas till kallt eller ljummet vatten och upphettas efter att de är upplösta. Andra ingredienser, särskilt pasta, kommer delvis att lösas i kallt vatten och gör en tjock gloppy-soppa. Men om du lägger dem till varmt vatten, kommer de att "täta" (på ett sätt) och hålla sig ihop när de lagar mat.

    
svaret ges 26.11.2011 23:31