Vill du ha en hög effektivitetsugn och etta tegelstenen på mitt hus?

1

Min granne informerade mig bara om att de var tvungna att byta ventilen på sin högeffektiva ugn. Ugnen ventilerar mellan våra två hus och det brukade ha en armbåge på den som riktar den längs gångbanan men hon sa att armbågen var isbildning och de var tvungna att ändra den. Det riktas nu direkt mot tegelstenen i vårt hus. Hon vill luta ett plastplåt, den typ som används som takmaterial på däck, mot vårt hus för att skydda det. Min fråga är, kommer utsläppen att orsaka skador på vår tegel över tiden? Vi är ungefär fyra meter borta. Jag vill inte ha ett plastplåt som lutar där.

    
uppsättning concerned in Toronto 25.02.2016 18:18

3 svar

2

Förbränningsbiprodukterna från naturgas inkluderar även kväve och svaveloxider. De oxiderna kombineras med andra förbränningsbiprodukter för att skapa sura föreningar.

Om de korrosiva ångorna kondenserar på din tegelvägg, kommer det att skada. Det är därför högreningsgasugnar inte kan använda ojämn tegelskorsten.

    
svaret ges 25.02.2016 21:12
1

Jag har en tankfri tankpanna som släpper ut via en PVC-ventil på min uppfart. Jag parkerar ofta bredvid det och har inte märkt någon skada på min bil, men bilen rör sig lite om. Men där avgasen har kondenserat och droppat på en liten betong trottoar under den, finns det en plats med viss klar korrosion. Detta är direkt under avgasröret, där vatten som kondenserar droppar ner.

På grund av det skulle jag säga att du har någon risk för korrosionsskador, speciellt när din yttervägg är kall och surt vatten i avgaserna kondenseras på det. Det är under det mesta kalla väder, vilket också är när ugnen kommer att springa oftast. Vid fyra meter kan det finnas tillräckligt med avstånd för att detta ska skada vara försumbar. det beror på många andra faktorer som vindförhållanden. Men det finns en risk och du bör åtminstone hålla ett öga på det. Med tiden kunde den äta genom dina tegel och murbruk. Men du kan ge det ett par månader och se.

Om du letar efter ett mindre fult skydd, bör ett ark klart akryl fäst vid din vägg också fungera.

    
svaret ges 25.02.2016 21:25
1

Om du inte vill ha ett plastplåt som lutar mot ditt hus, berätta det för henne.

Jag vet inte heller vilka byggkoder som är tillämpliga i Toronto, men i USA använder de flesta stater en version av IRC, som kräver ventilation med avgasfläktar för att vara 10 meter från fastighetslinjer eller andra byggnader.

    
svaret ges 25.02.2016 21:44