How IATA-kod begärs eller tilldelas en nybyggd flygplats?

3

Vi har en kommande flygplats i vårt land. En ICAO-kod är redan på plats, men vem och när kommer IATA-koden att skapas?

    
uppsättning Vinod Balakrishnan 08.05.2017 12:13

1 svar

7

Flygplatser är tilldelade IATA-koder när en flygvakt (flygbolag, lastoperatör, etc) begär en kod för en flygplats. Koden begärs genom att fylla i ett formulär på IATA-webbplatsen .

Detta görs inte av flygplatsens ledning eftersom det är meningen att det ska användas av en kommersiell verksamhet, och inte själva flygplatsen. IATA-koder har egentligen ingen betydelse för piloter och andra allmänna flygplatsanvändare. De är användbara för flygresenärer och fraktverksamhet som ett sätt att identifiera flygbolag, destinationer, bagagekoder, bokföringskoder och trafikdokument. Det är utformat som en standard för industriell användning, annars kan flygbolag använda många olika koder / förkortningar för samma sak (till exempel en flygplats) som inte blandar sig bra med andra flygbolagssystem.

Så snart din flygplats är byggd (eller medan den byggs), kan ett flygbolag eller lastoperation (eller kanske inte) begära en IATA-kod för flygplatsen. Deltagande i IATA-programmet är rent frivilligt, och det kan vara att din flygplats inte hanterar tjänster som överensstämmer med IATA.

    
svaret ges 08.05.2017 20:34