Vad är "hjältar i ett halvt skal"?

32

De säger denna linje varje gång i Teenage Mutant Ninja Turtles 1987 tecknade öppning:

                             

Vad menar hjältar i ett halvskal verkligen? En sköldpadda har ett skal runt sin kropp, och tonårs mutantninja sköldpaddorna verkar ha del av skalet på ryggen såväl som på framsidan. Så varför är de hjältar i ett halvskal?

    
uppsättning user13267 23.09.2017 05:22

5 svar

63

Detta är en hänvisning till (eller ordspets) idiomet "på halvskalet", vilket är ett sätt att betjäna skaldjur (men inte sköldpaddor). Till exempel:

on the half shell
of raw shellfish, served in the bottom shell, chilled and with condiments

- Dictionary.com

on the half shell
served raw, with seasonings, on a half shell
said of oysters, etc.

- Collins engelska ordbok

Det verkar troligt för mig att författaren av temasången identifierade detta idiom med den gammaldags praxis att servera turtelsoppa i sköldpaddsskalet. Till exempel:

Accounts in the 18th and 19th centuries of massive parties known as “turtle frolics” suggest they were more popular than hog barbecues and oyster roasts, with descriptions of servants bearing three-foot-long upturned turtle shells filled with hot turtle stew for large crowds.

-Jack Hitt, Vad hände någonsin med Turtle Soup? , Saveur, 2015

Eftersom Shredder ofta lovade att vända Ninja Turtles till sköldpaddsoppa , verkar det troligt för mig att de två kulinariska referenser är relaterade. Medan idiomet "på halvskalet" inte tillämpas på sköldpaddarkök i det verkliga livet, skulle sköldpaddsoppa som serveras i den övre delen av sköldpaddans skal verkligen vara "i ett halvt skal" i bokstavliga termer. Så, för mig, linjen blinkar effektivt på Shredder's misslyckade hot att han skulle äta på soppa gjord av sina fiender.

    
svaret ges 23.09.2017 08:51
30

Deras skal inte gå hela vägen runt kroppen, åtminstone inte i denna show. Titta:

Det här är från samma temasång. De har en gul yta på framsidan, men det är inte kopplat till det som tydligt är ett halvskal på ryggen.

    
svaret ges 23.09.2017 05:51
12

Den bästa förklaringen jag kan erbjuda är att vanliga sköldpaddor kan dra tillbaka sina kroppar i sina skal för att nästan eliminera all exponering.

EftersomTMNTärmerhumanoid,kandeintegöradetta.Sådeharettskalsomihuvudsakskyddarhälftenavkroppen.Ett"halvskal", om du vill

    
svaret ges 23.09.2017 05:52
0

Biologi åt sidan, jag är ganska säker på att texterna bara är en nöja med den existerande höften hos surfare / skateboardkulturen då (sen 80-talet) där användningen av surferslang sprider sig av barnen / sköldpaddorna.

bummer", "dude", "bogus", "radical", "far-out", "tubuloso", "bodacious", and possibly the most recognized, "cowabunga"

Dessa fångstord är surferslang.

Uttrycket "hjältar i ett halvskal" är deras sätt att införliva denna kultur (eller vara en del av det) för att ersätta "halvrör" med "halvskal".

TL; DR-version: Det är coolt och hip jive från slutet av 80-talet.

    
svaret ges 25.09.2017 14:56
-2

Jag tror att referensen "hjältar i ett halvt skal" hänvisar till deras mutation, som är halvhumanoid och halvsköldpadda.

    
svaret ges 13.02.2018 17:44