Vad är skillnaden mellan en wight och en annan?

30

Vad är skillnaden mellan en wight och en annan i En sång av is och eld ?

Först trodde jag inte att det var någon skillnad, men det måste vara för att andra kan "smälta" av drakglas och vägar kan inte.

Tankar?

ETA: Så, jag har börjat omläsa serien, och jag kom över en övergång, men intressant, omnämnande av andra och vägar i ett spel av troner . Old Nan berättar Bran historien om den sista hjälten och hon säger:

Old Nan nodded. "In that darkness, the Others came for the first time," she said as her needles went click click click. "They were cold things, dead things, that hated iron and fire and the touch of the sun, and every creature with hot blood in its veins. They swept over holdfasts and cities and kingdoms, felled heroes and armies by the score, riding their pale, dead horses and leading hosts of the slain." A Game of Thrones pg. 203 Kindle edition

Jag erinrade om att vi diskuterade huruvida vägarna och andra arbetade i samförstånd med varandra eller bara två separata populationer som råkade sameksistera i skogar norr om väggen. Ur vad Old Nan säger, verkar det som om vägarna verkligen är "soldater" utarbetade i andras armé.

Jag inser att det inte på något sätt svarar på min första fråga, och jag tror fortfarande att det accepterade svaret är det mest noggranna svaret på den aktuella frågan. Detta står bara för att bekräfta att wights and Others definitivt inte är samma varelser.

    
uppsättning Meg Coates 28.02.2012 03:13

6 svar

41

De andra är något slags is demoner, medan wights är reanimated corpses. Inte bara människa, men något lik, som vi har sett flera gånger i böckerna, döda björnar, hästar, etc.

I Prologue till Ett spel av troner kan du läsa om både vägar och andra. De andra är den som omger Ser Waymar Royce och ser honom duell en enda Annan, och avslutar sedan ceremoniellt honom när han är fallen. Du kommer att märka att de beskrivs som snygga, intelligenta och snabba.

Omvänd, när Will klättrar ner från trädet, dödas han av Ser Waymar Royce, som nu har blivit en våga. Wights är i senare böcker beskrivna som snarlika som zombier: Gruslig, långsam och klumpig, och inte särskilt intelligent.

(Observera att vi ser något helt annorlunda på TV-servern, men vi ser både vägar och andra igen)

Jag tror inte att vi vet hur vägarna lyfts upp eller av vem exakt. Jag är inte helt säker på om vi någonsin sett dem ens arbeta tillsammans (någon rätta mig med ett visst exempel om jag har fel). Det skulle vara som GRRM för att visa två olika morderiska sorters varelser och bara genom att vara vagt tillåter vi att tro att de är allierade.

Till exempel:

  • De andra som dödar Ser Waymar Royce har inga vägar med dem.
  • Vågen av Royce-attacker kommer på egen hand, inga andra i sikte.
  • Anfallet på Nattvaktstyrkan i Kampen om de första människornas fist verkade gjord av en kraft av vägar.
  • När Sam dödar den lilla Pauls våg (med en glödande bägare), möter han en skara av vägar utanför. Återigen, bara vägar.
  • När Sam dödar den andra (med dragonglassdolk) finns det inga vägar runt.

Men i boken hävdar folk att vikter är de andras tjänare.

Förmodligen är teorin att den stora andra, någon gammal, forntida ondska har vaknat igen efter att ha sovit i tusentals år och skickat ut sina kaptener - de andra - och uppståndande lik som fotoldater för att skapa en armé.

En intressant anteckning är att det hintas att Craster skapar andra genom att offra sina nyfödda söner. Jag tror att en av de gamla kvinnorna i hans förening berättar Sam något som "De kommer. Sönnerna. ", Genom vilken hon inte borde betyda vägar eftersom barnviddar inte skulle vara ett stort hot.

Ytterligare tips till en sådan allians av Craster är att han är en utomstående bland wildlings, han håller sig åtskild från dem, och Mance verkar känna honom för en fiende - eller åtminstone inte en vän. Också noterade när Nattens Watch tillflykts vid Crasters förening efter Slaget vid näven hävdar Craster sig själv att han är "en gudomlig man", som inte behöver frukta wights och andra. Och i själva verket attackeras de inte av vägar medan de vistas där, trots att de har huggats av vägar hela vägen där.

    
svaret ges 28.02.2012 15:57
4

De andra förklaras för närvarande inte helt, men de verkar vara en ond "ras" av något slags, möjligen odödligt. Vi har inte sett många av dem hittills; Det vi har sett har mest varit Wights (Coldhands 'natur är osäker på denna punkt!).

Vikter är vanliga döda män uppvuxna av de andra.

    
svaret ges 28.02.2012 03:29
2

För att stödja mitt uttalande är detta citat från boken En storm av svärd Komplett utgåva - Sida 885:

"Necromancy animates these wights, yet they are still only dead flesh. The ones they call the Others are something more."

Så ja, från det jag tar ut av det "de andra" är en form av varelse som har förmågan att återanpassa de döda (wights) där de använder dem som en armé. Denna armé innehåller soldater som inte bara saknar tanke, smärta och rädsla, men kommer också att fortsätta att överleva tills alla delar av deras varelse är brända.

    
svaret ges 29.01.2013 13:15
2

Andra

Andra är en distinkt mänsklig art som är känd för att bo i den kalla norr utanför muren. Till skillnad från människor som är varmblodiga, förnekar andra allt med varmt blod i sina ådror. De kallas också White Walkers.

Andra visade sig för 8000 år sedan under Long Night men de besegrades av Night's Watch och Last Hero under striden för Dawn. Efteråt befanns en Lord Commander of Night's Watch (Night King) ha gifte sig med en av de andra, vilket innebär att andra aldrig blev verkligen förstörda och de fanns fortfarande. Efter den här Lord Commanderens nederlag försvann andra från historiens annaler och återupptogs cirka 8300 år senare under kung Robert Baratheons regeringstid.

Andra är levande varelser som bekräftats av författaren:

The Others are not dead. They are strange, beautiful… think, oh… the Sidhe made of ice, something like that… a different sort of life… inhuman, elegant, dangerous.

Andra använder svärd som är gjorda av något speciellt slag om is som beskrivs av författaren:

Ice. But not like regular old ice. The Others can do things with ice that we can't imagine and make substances of it.

Andra lämnar inga fotspår på snö. Andra kan inte dödas av vanliga stålvapen eller eld, men elden frustrerar dem fortfarande. Som Melisandre sa:

Necromancy animates these wights, yet they are still only dead flesh. Steel and fire will serve for them. The ones you call the Others are something more.

Andra är kända för att vara sårbara för Dragon-glass vapen. Andra kan återanvända döda djur och människor. De kan rida döda djur och använda döda människor som sina soldater.

Andra skiner blå ögon som stjärnor och de är skickliga svärdsmän och mycket snabba. Andra är kända för att kommunicera med varandra och tala ett hårdt ljudande språk som låter som isbrytning.

Wights

Vikter är lik som reanimeras av andra med hjälp av en viss obestämd superkraft.

De behåller vanligtvis den uppfattning som deras kroppar har vid tidpunkten för deras återanpassning men deras ögon blir blåa som sina mästare och deras händer och fötter blir svarta på grund av poolat blod i kroppens extremiteter.

Vikterna är mycket starka men de är också mycket långsamma och klumpiga. Wights kan låtsas vara död framgångsrikt. Det är dock oklart huruvida de gör det själva eller kontrolleras av sina mästare på distans när de gör det. Vikter kan stoppas genom total nedbrytning eller genom att de sätts i brand. Efter förstörelse återvänder deras ögon till deras ursprungliga tillstånd istället för den ljusblå färgen.

Medan Wights inte behåller sin personlighet och minnen av sina liv, men de verkar komma ihåg något av det. Det bekräftas inte om Wights kan kommunicera med varandra eller prata. Wights verkar också använda sina vapen som framgår av Ser Jeremy Rykers Död, men det verkar som att viggar brukar föredra brutal styrka istället för vapen i strid.

Det är också oklart om Wights kan prata eftersom Jon ville veta om de kan. Eftersom det inte finns någon hänvisning till Wights som kommunicerar, antar vi att de inte kan prata. Även för att Wights kan förstöras genom att dismembering sina delar, kan Dragon-glas också tjäna i detta avseende.

Så att sammanfatta det:

391.133

Se även Vad är ursprunget till White Walkers?

    
svaret ges 27.07.2016 08:56
1

Från vad jag kan berätta är de andra en gammal ras av övernaturliga varelser som regerar i norr. De ligger vilande i tusentals och tusentals år, tills de som bor i söder glömmer att de är allt annat än en gammal sängtidshistoria och sedan vaken under en särskilt dålig vinter för att attackera allt som lever.

De andra verkar ha flera befogenheter och kan bara dödas av dragonglass (vilket kan vara en av anledningarna till att skogens barn använde det som ett huvudvapen).

Wights är zombieliknande varelser, reanimerade lik som verkar inte ha egna tankar men är mer intelligenta och smidiga än den arketypiska zombieen. De är uppvuxna av de andra, vars krafter inkluderar Necromancy, att använda som fotsoldater och slavar i deras arméer. I proletiden av Ett spel av troner hittar en medlem av en grupp rangers Wildling stammen som de är efter - alla slaktade på luriga sätt och alla med ljusblå ögon. När han äntligen övertygar sina bröder att komma och se, är de borta. Kort efter attackeras gruppen av andra, vilket resulterar i att en av dem blir en Wight. Detta pekar på teorin om att Wights är dödliga dödade av de andra, uppvuxna i zombies.

    
svaret ges 04.06.2013 06:05
0

I GoT Prologue är det tydligt att de andra är närvarande för att vända de döda bröderna in i vägarna.

Men i ADWD:

!Tormund tells Jon about one of his sons dying in the night, becoming a wight in their tent, and trying to kill him. Could an Other have crept into their tent? Do they just need to be nearby?

!On the other hand, the corpses that Jon takes back from the godswood beyond the wall, never turn into wight in their ice cells. Does that mean that the Others do need to touch them? Or does the Wall shield the Others from turning dead men?

    
svaret ges 15.07.2012 21:39
Senaste kommentarerna

Wight- Övrigt inkluderar både dödliga och varulvar. + Flyga en allierad två gånger så snabbt. + Cirkel mot pierce i mörka fält. * Rov behandlar nu Heliga skador när de hörs och sår i närheten i närheten, men att vara taggad är inte en fördel .- Pop: Curare hanterar nu Heliga skador så tidigt som AP 3, vilket minskar gränsskadorna samma tur som det motverkas. Combat Magic * Force feeds var för mana ineffektiva, men slitna spridning tillåter dig att upprepa druidicismläkning i faser men också göra... Läs mer