Var Bender programmerad att vara ond?

10

Karaktär Bender Rodriguez i Futurama är en robot. Han byggdes och programmerades av mamma corp. När han poppade bort från samlingslinjen, var han programmerad för att vara ond (det vill säga hans adorably giriga, misantropiska jag), eller var det något han lärde / hämtade upp från sina erfarenheter? I huvudsak hur fungerar naturen mot vård för robotar? Är det allt förinställt i dem från skapelsen, eller har de fri vilja eller en inlärningsförmåga?

    
uppsättning Stormblessed 19.06.2012 21:09

6 svar

6

Ja piloten förklarar det mesta av "varför" av Bender. Men om du kommer ihåg, när Leela är i robotmuseet, sätter hon på skyddsglasögon som ser genom ögonen på en böjningsenhet. Hon ser alla människor som "stöld mål", så kanske han byggdes lite ont. ; -)

    
svaret ges 28.06.2012 21:37
17

Bender är typ av en exceptionell robot på grund av vad som hände med honom när han näve mötte Fry. Kom ihåg rymdpiloten 3000?

De är fångade i någon form av garderob i huvudmuseet med flera kriminella huvuden i burkar. Fry ber Bender att böja staplarna som blockerar sin väg att fly och han svarar att detta skulle vara emot lagen och därför mot hans programmering, eftersom han bara är programmerad att böja för konstruktiva ändamål. Det är rimligt att anta att liknande restriktioner gäller för de flesta MOM-robotar.

Hangårdockavmisstagtillenglödlampamedsinantennochbryterglaset,

orsakar att han utsätts för den elektriska strömmen som förmodligen strömmar genom glödlampan, förmodligen stekar några av hans moralkretsar (icke-kanonformning). Denna händelse är det som gör det möjligt för Bender att utveckla sin personlighet.

    
svaret ges 19.06.2012 21:20
1

Bender matchade helt enkelt sin omgivning när han startade om.

Såsom senare bekräftades i säsong 3, avsnitt 5, The Birdbot of Ice-Catraz , Bender attackeras av en orca och på grund av skadan stängs av. När han omstarter anpassar han sig till sin omgivning genom att gå in i "pingvinsläge" och börjar fullt ut fungera som en pingvin.

Det tar en annan traumatisk händelse (Leela skjuter honom i huvudet) för att hans programmering återställs, vilken den här gången han ser Leela först och så omstartar till "mänsklig mod".

Genom att ta denna logik tillbaka till pilotprofilen anpassar sig Bender bara till sin omgivning och genom att omges av kriminella omstartar det i enlighet därmed.

    
svaret ges 30.10.2017 13:45
0

Ha, Bender var inte programmerad för att vara ond.

Han var programmerad att vara fantastisk!

Har du inte hört? Bender är bra! Han dricker öl, han är rolig, han gör otäcka skämt och han är den enda karaktären med sin egen uppsättning fångstfraser.

"Bita min glänsande metallräv"

"Döda alla människor"

och naturligtvis

"Jag är störst!", "Bender är bra!" och alla andra gånger som han försöker övertyga alla andra om hur fantastisk han är.

Som en sida trodde kan du inte riktigt säga en programmerad enhet som ondskan - det onda är bara ett förhärligt perspektiv, beroende på vilken sida av staketet du sitter på, dina moraliska tendenser och hur du tolkar livet. Dessutom skulle komplexiteten kopplad till en robot innebära att dessa tolkningar kan skilja sig åt för en intelligens som bildas ur en logisk grund (i princip vad är ont för dig och jag, kanske inte för en robot eller någon abstrakt form av intelligens). Det bästa argumentet att du undanröjer är att Bender är kaotisk eller har några ganska abstrakta sociala tendenser - särskilt för materiell rikedom.

Realistiskt sett (så långt det är möjligt i det här sammanhanget), om du skulle massproducera robotar för att integrera i samhället, skulle de behöva anpassa sig till samhällets tendenser och normer på ett icke-påträngande och icke-destruktivt sätt . Det skulle omedelbart innebära att Bender inte är din robottrobot och eventuellt är defekt eller förändrad på något sätt (eftersom Bender ständigt bryter mot samhällets normer). Vi ser emellertid Bender-lärande, och som en maskinrobot som produceras av MOM-Corp, skulle detta innebära att liknande modeller skulle ha liknande förmågor att lära sig (såvitt jag vet att Bender enda defekt är hela trådlösa uppdateringen). Så slutligen nej, jag tror inte att Bender var förprogrammerad för att vara girig, misantropisk själv, ja, dessa robotar har tydligt förmåga att lära sig, men alla skulle hypotetiskt börja med samma uppsättning moraliska förinställningar.

Jag tycker att Bender bara är kaotisk till max (kanske det som hände när glödlampan stekte sin krets eller vad som helst - han förlorade några av hans kontrolllagar).

Faktum är att han fortfarande kommer till hjälp av sina vänner när de är i trubbel, arbetar fortfarande för planet express, tycks bryr sig djupt om Fry och till slut verkar ha någon form av samvete.

När det gäller hela denna natur jämfört med det är jag säker på att det är öppet för tolkning. Bender och de andra robotarna verkar ganska intelligenta och jag är säker på att de överensstämmer med några basinstinkter, samma som vi skulle. Förmodligen skulle dessa instinkter skilja sig från människans men kan baseras på mänsklighetens primära privilegier (eftersom robotarna tenderar att vara av humanoid form). Vem vet? Det kan gå på något sätt, och jag tror inte att det finns mycket bevis för att stödja båda sidor.

Hur som helst, kort sagt:

Är Bender ondskan? Bra? Vet inte, inte säker på om en god handling avbryter en ond.

MEN:

Är Bender bra? Ja för helvete.

    
svaret ges 28.06.2012 20:50
-1

Tja, sett i stort sett alla rötter i showen, har de varje sin egen personlighet. Det är mycket troligt att som människor är de skapade för att var och en är unik på det sätt som de tror. Men, som visat ovan, är de begränsade att göra vissa saker, och Bender blev chockad ändrade sin programmering. Bender har alltid varit minst lite ondskan. Detta framgår tydligt i det första avsnittet när han försöker hålla sig självmordstjänsten. Det faktum att han gick för att begå självmord visar att han har fri vilja eftersom jag tvivlar på att han var programmerad att döda sig själv.

    
svaret ges 28.06.2012 20:22
-1

Ja, men inte en ond ondska. Mer som en mindre ondska. Det avslöjades något i episoden där tittarna träffade Bender look-a-like. Look-a-likeen visade sig vara den bästa av de två.

    
svaret ges 29.06.2012 05:13