How kan jag skapa en "osynlig" övergång mellan olika golvtyper?

2

Jag letar efter en golvövergång för kakel till lövträ, kakel till laminat och laminat till lövträ. Jag gillar verkligen inte de övergångar som höjdes över resten av golvet. Alla golv i mitt hus är exakt spol när det möts. Jag undrar om det finns någon form av "osynlig övergång".

    
uppsättning user20836 04.04.2014 21:16

5 svar

4

Massivt hårdträ är en hård, eftersom den i motsats till andra material expanderar och krymper. Laminat och särskilt konstruerat lövträ med en plywoodkärna är mycket stabilare, men de kommer fortfarande att expandera och krympa lite. Visst mer än kakel!

Jag är mitt i att installera plywood kärnmotoriserat lövträ i mitt eget hus och jag har kakel övergångar. Det här är vad jag gör: Jag lämnar ett 1/2 "mellanrum mellan plattan och det bearbetade träet och sätter in groutfärgad silikon caulk i den. På så sätt kommer ingen expansion eller sammandragning av träet att orsaka att den spänner mot ett mer inert material, men det finns fortfarande ett visuellt tilltalande material i den övergången.

    
svaret ges 04.04.2014 21:39
4

Jag skulle bara lägga upp en kommentar, eftersom båda medlemmarna täckte kakelövergångar, men jag såg att övergången till laminatgolv inte har tagits upp. Jag kommer också kasta mina 2 cent på kakelövergången också.

Övergången till kakel till trä har blivit väl besvarad av båda medlemmarna ovan. Ecnerwal undviker vad jag kommer att nämna. Sammanhanget mellan plattan borde vara, om inte av någon anledning, tillräckligt stor för att matcha vad som redan finns i plattan. Som ett vittnesbörd om hur tätt en gemensam kan vara, bevisades det av Ecnerwals installation. Jag skulle fortfarande hålla det lite, speciellt om plattan är på plats först och träet installeras senare. Trägolvet kommer att expandera lite under det första året efter det att träet kommer att röra sig vid de luckor som skapats av den ursprungliga rörelsen som nämnts av Ecnerwal. Jag matchar fortfarande kakelfogarna för att rymma detta.

För att behandla den verkliga ledningen skulle jag använda en flexibel caulk som är vattenrening. Silikon är högst för detta som nämns av iLikeDirt, men rengöringen kan vara knepig. Tappning på båda sidor av leden kan hjälpa oerhört, men en missad plats där korken inte rengörs vid kanten av bandet tillräckligt bra, kan du ha en röra på händerna, särskilt efter min sista detalj.

Sista detaljen är det här, Använd torrmassens damm som användes på kakelgolvet, medan korken är våt, strö på torrmälden på toppen av den våta silikon- eller latexkolven. Silikon kommer att börja huden över 5 till 7 minuter, så du måste flytta snabbt. Kom ihåg att använda en caulk som är nära matchen till injekteringen, torrmattan kommer att ge den konsistens och en liten variation i färg för att underlätta resten av injektionen på plats. När du använder en kork som är vattenrening, görs tapningen som tidigare, men en fuktig svamp kan användas för att förbereda och rengöra fogen för dammning. Medan foget är färskt vått, dammar fogen som ovan, låt torka över nite eller längre och vakuum.

Med laminatgolvet är det första att komma ihåg, det måste installeras med ett 1/2 "utrymme runt omkretsen. Det är ett flytande golv som inte är fastsatt på undergolvet på något sätt. Det är här problemet ligger vid övergångarna på dörröppningarna. De remsor som tillverkaren av laminatet använder är vanligtvis gjord för att skötas över båda golvytorna. Jag hade ett laminatgolv installerat i mitt hem och när det är dags att lägga över övergångarna märkte jag dem var bara 3/4 "tjocka, även om de skulle skaka ena sidan över min 3/4" tjocka ekgipsgolv. Så jag gjorde förslaget till installatören att riva ut kanten av det här varvet i ekgolven så att den spolas upp Det skulle han inte göra, men han lät mig göra det. Du kan kanske berätta för installatören att lämna dem och installera dem själv om du har det gjort, om du gör det själv, ja då du går ....

    
svaret ges 06.04.2014 14:52
4

Jag hade exakt samma fråga efter att jag tog en vägg ut: kakel till lövträ. Jag skär ena sidan med en rip såg och den andra sidan med en våt kakel handsåg (för att hålla damm ner). Jag använde en 8 tum bred bit av ek. Jag färgade det för att matcha golvet och använde det som en guide för att klippa den andra sidan så att den skulle falla helt. Bilden nedan är när jag var klar att klippa.

Ihuvudsakläggerjagminbitavekiklyftan&spikadenerdenmedminspikpistol.Detvarmindreän⅛aventumluckasåjaginteensgroutellersilikonkakelsida.Jagtänkerpåattblandaliteinjektionmedsilikonförattfådetlillaspaltetattseutsomdetärfylltmedgroutiställetförsilikon.

Härärdetslutligaresultatet:

    
svaret ges 29.09.2015 21:51
2

Jag har gjort övergångar som bara består av en extremt ren kant, med ythöjder matchade. I mitt fall skakade jag kakel till massivt träsparkett, så den faktiska trärörelsen är väldigt begränsad. På samma sätt kommer de flesta fasta hårda golvvattnen (om de inte är väldigt täta, mycket torra) helt enkelt öppna och stänga mellanrummen (en anledning är att smala brädor är vanligare - luckorna är mindre) istället för att gå hela golvet på ett stort avstånd. Det kräver en noggrann arbetsstandard - en funktion av typiska övergångar är att ge något att gömma slarviga kanter under.

Detta har inte riktigt drabbats av rörelseutrymmet, men skulle kunna se bättre ut om en grout-line bredd av injektionsfärg-matchande silikon hade använts i stället för vad jag egentligen gjorde (skott plattan upp till parketten). A halv tum skulle vara massiv överkill och visuellt distraherande. I praktiken, om inte böjer ner för att ta en bild av övergången själv, är eventuella utseendefel små nog att inte stör. Detta har varit på plats i 15 år eller så med fuktiga somrar och torra uppvärmda vintrar vid denna tidpunkt.

    
svaret ges 05.04.2014 01:55
2

I vissa hem har jag sett marmorövergångar som används, även vid höjdförändringar mellan golvtyper. Det omfattar övergångsstyckets funktionalitet, istället för att försöka gömma det.

    
svaret ges 29.09.2015 22:21