Hur skyddar du solpaneler för lagring under husåterbyggnad?

7

Jag håller på att förbereda mig för att riva mitt hus så att jag kan bygga om. Vi tar solpanelerna från taket och planerar att sätta tillbaka dem till det nya huset. Vet någon det bästa sättet att lagra dem under tiden? Skulle det vara svårt att bubbla och staplas i ett hörn av ett garage är det lämpligt?

    
uppsättning Ralphie77 12.07.2012 02:27

3 svar

3

Stackning av panelerna ovanpå varandra borde vara bra, men jag föreslår inte att stapla alla av dem ovanpå varandra, eftersom den undre delen måste bära stor vikt och kan dra åt det.

Prova och placera träbatterier (för luftflöde för att stoppa fukt från att fånga och hjälpa till att flytta vikten jämnt till nästa panel med en mjuk yta) mellan paneler i samma ram som de monterades på taket. Ramen är lastbärande och hanterar vikten ovanpå och fördelar sig nedåt till nästa panel.

Du behöver inte täcka var och en i bubbla. Bara stapla dem med batons (med tanke på vikt) och täck sedan hela bunten i folie och eventuellt lite polystyren och bubbla på hörnen och överst för att undvika chockskador om något träffar eller faller på det .. du vet aldrig.

Vissa paneler du kan stapla ontop av varandra utan problem eftersom de har en robust ram som stöder all vikt.

Utöva lite sunt förnuft i hur man staplar dem. Se till att de är jämn och inriktad. kolla på dem då och då under lagringsfasen om vikten ger något att ge in.

    
svaret ges 12.07.2012 15:02
2

PV-moduler med ramar kan staplas ganska höga när ramarna är alla inriktade. Detta håller tyngden av glaset och hur inramade moduler staplas på pallar för leverans. Du behöver verkligen inte battar eller bubbelplast för att skydda glaset eftersom ramarna håller glaset från att röra närliggande moduler eller golvet. Men du kan lägga kartong mellan modulerna för att hålla grit från att skrapa upp ramarna.

Det är ovanligt att se ramlösa moduler i bostadsinstallationer, men om det är vad du har kan du stå upp dem vertikalt med kartong däremellan.

    
svaret ges 12.07.2012 20:37
0

Jag är inte en expert, men baserat på vad jag ser och allmän kunskap är din idé bra. Vik in dem i antingen tungt bubbla eller använd styrofoam mellan dem och stapla dem vertikalt. Stackad en ovanpå varandra skulle ge en högre chans att gå ner i vikt och en större horisontell yta utsatt för arbetsmiljön.

    
svaret ges 12.07.2012 14:58