Varför sa Walt till Skyler gjorde han det?

8

Varför sa Walt till Skyler att han dödade Hank i Breaking Bad ? Var Walt försöker skicka ett meddelande? Försökte han skydda Jacks män?

    
uppsättning Matt_Clegg159 23.09.2014 12:49

4 svar

14

Samtalet mellan Skyler och Walter i Ozymandias om Hank går så här:

Walt is raving at Skyler, knowing full-well the police are listening:
Walter: ..Toe the line, or you will wind up just like Hank.
Skyler Walt. Tell me what happened. Where is Hank? Please. We need to know.
Walter: You're never gonna see Hank again. He crossed me. You think about that. Family or no.
Skyler (SOBS) Oh, God.
Walter: You let that sink in.
Skyler Walt. (SKYLER SOBS) I just want Holly back. Please, Walt.

Han säger aldrig att han dödade Hank, eller till och med specifikt att Hank är död, men han innebär det så att:

 • Det hotar Skyler scarier och förstärker det som hon gjorde var gjort under tvång.
 • Den stöder att Skyler hade inget att göra med vad som hände med Hank och hjälper vidare att avlägsna henne från Walters juridiska problem.
 • Den vita supremacisten är långt ifrån hans sinne vid den tiden, det handlar om vad som är bäst för Skyler och familjen.

      
  svaret ges 24.09.2014 08:34
  9

  Om detta är om telefonsamtalet efter att han tog Holly var orsaken till samtalet att han visste att polisen skulle lyssna och han ville få dem att tro att Skyler inte var en villig deltagare i någon av hans brottsliga aktiviteter.

  Det var allt falskt, och hon förstod det. Några av de saker han sa var inkonsekvent med de fakta Skyler visste redan. Allting var inkonsekvent med hans personlighet (båda!) Skyler var också av karaktär - tyst och lyssnande på honom rantade på och i stället för att argumentera. Det var inte planerat, men hon räknade ut det tillräckligt snabbt för att spela tillsammans.

      
  svaret ges 24.09.2014 01:08
  5

  Denna konversation ägde rum i telefon när Waly kallar Skylar efter Hanks död. Jag tror inte Walt någonsin sa att han dödade Hank . Om jag korrekt kommer ihåg den exakta dialogen som han just sagt

  "You are never going to see Hank again",

  varefter alla brister i tårar, inklusive Walt. Alla vet att Hank skulle arrestera Walt men Walt var fortfarande ledig och han sa att Hank inte skulle ses igen. Så alla drog slutsatsen att Walt dödade Hank, men ingen kropp visste vad som hände. Han försökte definitivt inte skydda Jacks män. Varför skulle han? I det ögonblicket var han själv en man som löpte från lag, en man som hade förlorat sin familj, som hade förlorat sina pengar och som var ansvarig för att hans familjemedlem dödades. Walt var i shambles i det ögonblicket och hans berättande om Hanks död var fylld av sorg och ånger. Det här är i alla fall vad jag kan härleda från scenen.

      
  svaret ges 24.09.2014 07:32
  -2

  Min uppfattning var att Walt kände det enda sättet han skulle hålla sin familj ihop och potentiellt vinna tillbaka. Skyler skulle vara 100% ärlig med henne. Han sa ganska mycket till henne allting under den senaste säsongen, förutom några mindre detaljer. Dessutom lever Jesse fortfarande och Jack hade pengar, och han visste att han var tvungen att komma ren innan hon fick reda på någon annan.

      
  svaret ges 23.09.2014 20:26