How var Harry i stånd att blockera en dödande förbannelse som drevs av en Death Eater som syftade till Hagrid i Dödliga Hallows?

21

Det här är exakt citat från boken:

More Killing Curses flew past Harry's head from the two remaining Death Eaters' wands; they were aiming for Hagrid. Harry responded with further Stunning Spells: red and green collided in mid-air in a shower of multi-coloured sparks and Harry thought wildly of fireworks,

Hur var Harry i stånd att blockera en dödande förbannelse som drevs av en Death Eater som syftade till Hagrid i Dödliga Hallows?

    
uppsättning Anthony 18.08.2012 21:16

2 svar

21

Först och främst hade Death Eaters implicit order att Harry var Voldemorts att döda; De hade specifikt beställts inte för att döda Harry.

Det här är otroligt nitpicky, men det står att de två dödande förbannelserna saknade Harry's head och de slog klart inte Hagrid. Harry skickade fantastiska stavar, men det betyder inte implicit att han skickade fantastiska stunder för att blockera Avada Kedavra stavar. Det säger bara att han skickade fantastiska stavar. När det gäller att röda möter gröna och kolliderar i en dusch av gnistor som fyrverkerier, vill jag säga att Avada Kedavra inte är den enda stavningen som är grön. Canon säger att Avada Kedavra inte är blockerbar (förutom av Harry's head), så jag tar mig på sidan att de gröna lamporna var andra stavar. Här är ett exempel på en annan stavning som ger grönt ljus som inte Avada Kedavra:

Ron plunged his hand into his robes, pulled out his wand, yelling, ‘You’ll pay for that one, Malfoy!’ and pointed it furiously under Flint’s arm at Malfoy’s face.

A loud bang echoed around the stadium and a jet of green light shot out of the wrong end of Ron’s wand, hitting him in the stomach and sending him reeling backwards onto the grass.

Chamber of Secrets - page 87 - Bloomsbury - Chapter 7, Mudbloods and Murmurs

ETA: För DVK: s -förslag, inkluderar jag min kommentar för några timmar sedan som svar på en kommentar av Pureferret :

Jag tycker att det måste vara en stavning annat än Avada Kedavra, annars skulle det inte vara blockerbart . Snape var en Death Eater och han använde Sectumsempra , inte Avada Kedavra, under scenen The Seven Potters . Många taktik används under krig. Ovan gav jag ett kanonexempel som är grönt, men det är inte Avada Kedavra. Jag är säker på att det finns andra stavar i Potterverse som är gröna, men har lämnats ospecificerade av J.K. Rowling.

    
svaret ges 18.08.2012 21:27
2

Jag skulle vilja säga att det förmodligen kräver mycket kraft och ansträngning för att kasta de oförlåtliga banorna så att dödsätare skulle ha använt andra stavar för att inte dränera sig för mycket. Det finns ett begränsat antal färger i vår färgpalett, så det måste vara flera stavningar av samma färg (det vill säga exemplet ovan från CoS. Gnistormötet i luften kan vara en mängd olika stavningar och förbannelser, uppenbarligen inte alla listade av JK och inte hört i stridens värme.

    
svaret ges 03.02.2013 22:35