Is är ok att använda lite surt ost för kycklingmarination?

0

Förra gången jag använde lite sur kommersiell ostmassa (det är vanligtvis inte surt och var långt inom utgångsdatum) för att marinera kyckling, en timme eller så efter tillagningen, fanns det små bubblor som bubblade upp till toppen av curry , och jag hade magbesvär efter att ha ätit kycklingen. Men jag var inte säker på om det var ostmassan eller om butiksägaren hade lämnat kycklingen vid rumstemperatur för länge eller om det berodde på att butiken var bara ohygenisk.

Den här gången är osteman lite sur och jag ville bara veta om det anses vara säkert att använda lite surt ost för marinering. Eller indikerar syran att den har för mycket syra eller att osten har blivit bortskämd och kan vara dålig för köttet?

    
uppsättning Nav 27.11.2018 08:14

1 svar

2

Det finns typer av ostmassa * som ska vara sura.

Om den typ du använder inte ska vara sur, använd den inte om den är. Utgångsdatum är inte allt. Hur det lagras i butiken spelar en stor roll i livsmedelssäkerheten, och mejeriprodukter som surar okontrollerbart är säkerhetsrisker.

Du kan göra sura mejeriprodukter hemma om du vet vad och hur du gör, och de kommer att vara säkra att äta, men det är det. Om det surras inte med ändamål, släng det ut. Kanske kan du också byta butik du får din mat från, eller skicka den till din lokala livsmedelssäkerhetsbyrå för undersökning. Om det finns en, kan de undersöka din ostmassa, inspektera butiken och den fina butiksägaren om souring berodde på hans försummelse.

* Obs! Engelska är inte mitt primära språk och vilket ord betyder vad som blir suddigt när det gäller polsk-engelsk översättning.

    
svaret ges 27.11.2018 10:27