Can Jag hämtar mitt bagage mellan flygningar med samma företag?

10

Jag flyger från Madrid till Aalborg med ett stopp i Amsterdam. Anslutningstiden mellan flygningen från Amsterdam och Aalborg är 1 timme och en halv. Saken är att jag vill stanna i Amsterdam i en vecka och jag vill hämta mitt incheckade bagage på Amsterdam flygplats. Kan jag göra det om flygningen är med samma företag (KLM till exempel)?

Jag menar att jag kan berätta för dem att jag vill hämta mitt bagage i Amsterdam rätt?

    
uppsättning yoyo 31.12.2013 15:33

1 svar

8

Vad du refererar till är "kortkontroll" av påsar - där dina väskor bara kontrolleras till en mellanliggande punkt längs din resa.

Vissa flygbolag tillåter kortkontroll av påsar, även om de flesta bara tillåter det under särskilda omständigheter, till exempel längre eller över natten. Även flygbolag som brukade tillåta det börjar förhindra det - till exempel United Airlines uppdaterade nyligen sitt transportavtal för att uttryckligen förhindra kortkontroll.

Speciellt för KLM tillåter de korta checkar på väskor, men de tar ut en avgift för att göra det - det brukade vara 225 euro per väska, även om det kanske är högre nu. Även då är det möjligt att de fortfarande säger nej, eftersom oddsen att du kan samla dina väskor och göra det tillbaka till anslutningsflygningen är väldigt låg.

    
svaret ges 02.01.2014 04:46