Which Star Wars-filmer krävs för att förstå tecken och plotelement i Solo: A Star Wars Story?

9

Kan Solo: En Star Wars Story uppskattas av en "nybörjare" -visare, det vill säga någon som inte har sett någon tidigare Star Wars-film?

Eller behöver de titta på andra filmer i serien för att förstå tecken och plotelement i Solo: A Star Wars Story ? Om så är fallet, vilka?

    
uppsättning A J 25.05.2018 12:53

4 svar

5

Jag har inte sett det men looper förklarade det ganska bra :

Solo's story, however, is a done-in-one. You won't find any cliffhangers here, and you don't need to watch any previous movies to understand what's going on. The Last Jedi this ain't. You'll probably get more out of Solo if you have a passing familiarity with the characters — one joke in the second Solo trailer, for example, only lands if you're up on your Star Wars catchphrases — but it's not necessary. If you're not an expert on everything that happened a long time ago in a galaxy far, far away, you should be fine.

Även från Wikipedia :

A stand-alone installment set between the events of Revenge of the Sith and A New Hope, it explores the adventures of younger versions of Han Solo and Chewbacca, who also meet a young Lando Calrissian.

    
svaret ges 25.05.2018 13:31
4

Jag såg filmen igår kväll. Jag kan bekräfta att du inte behöver för att se någon av de andra filmerna för att njuta av den här. Det sägs att det finns flera referenser till den ursprungliga trilogin som kommer att fly från en Star Wars-nybörjare (jag tror att de flesta inte kommer att märkas, antingen - alla utom några är ganska subtila).

    
svaret ges 25.05.2018 20:16
2

Även om jag håller med andra, trots att Solo: A Star Wars Story tenderar att informera The Original Trilogy ( Ett nytt hopp, Empire slår tillbaka och Jedi-återkomsten) och hjälper till att få full cirkel Hans liv ( Kraftvakten) , man behöver inte se de filmerna eller annat material som du kan njuta av 'Solo' , men man kommer definitivt att få mer ut av det , och kan vara förvånad eller glad över att plot twist slutar ( Phantom Menace, Clone Wars, Star Wars: Rebels ), om de hade.

Varför det kanske fortfarande är bättre för att titta på de flesta av The Skywalker Saga-filmerna (Episodes I-VII), särskilt The Original Trilogy, innan du ser Solo: En Star Wars Story :

 • Genom att visa upp yngre versioner av etablerade klassiska tecken , kommer man inte bara se hur Lando, Chewy och Han möts, men du kommer också att se riffs eller sammanställningar av scener från den ursprungliga trilogin med dessa tecken.
 • På liknande sätt finns det nya tecken som Beckett och Qi'ra som informerar vem Han Solo kommer att bli i den ursprungliga trilogin, eftersom Beckett har karaktär av framtiden Han och Qi'ra tenderar att < starkt> juxtapose Hans framtida relation med prinsessan / General Leia.
 • Som nämnts i stycket ovan, berättar denna historia inte bara informationen om den ursprungliga trilogin genom att förklara saker som nämns i den ursprungliga trilogin , eller med återuppringningar, men Han i den här filmen är Inte heller Han vet mycket från den tiden, är lite mer optimistisk ( "Jag har bra känsla för detta!" mot "Jag har en dålig känsla för detta ", och sätta honom närmare Han Solo som presenteras i The Force Awakens , som kommer att omfamna tankar om The Force, där han tidigare var avvisande eller tvivelaktig. Det hjälper hela cirkeln hans karaktärs fulla båge (hittills).
 • Slutet avslöjar vem är chef för Crimson Dawn. För vissa kommer denna slutning att vara super chockerande, för de som bara tittar på filmerna (och inga andra medier) skulle ha trott att denna karaktär är död ( Phantom Menace ), men de som följer Andra medier (TV-serier: Clone Wars, Rebels ) kan vara glada, för dem skulle det vara perfekt att den här karaktären skulle vara här. Utan att veta heller kan detta sluta inte betyda för mycket.
 • svaret ges 13.01.2019 18:40
  0

  Solo är en ursprungshistoria. Det kan faktiskt hjälpa någon som inte har sett någon av serierna för att se den först. Då skulle de få en bättre förståelse för varför Han är som han är. Nu anser jag att alla borde se dem alla. Ja, episoderna 1 till 3 (den 4: e och 6: e filmerna släpptes, konstiga Anakin-åldershopp från barn till vuxna som sov med drottningen, så besvärliga) var hemskt, men det är en del av den större bilden. Så ja du kan se Solo utan att se resten. Det är inte tekniskt del av sagan, men varför beröva dig en sådan ikonisk filmserie?

      
  svaret ges 26.05.2018 14:29