Varför tar inte fler droider bort sina fasthållningsbultar?

8

I "Downfall of a Droid" (S01E06 av The Clone Wars ), fångas R2-D2 av en Trandoshan-näringsidkare som lägger en fasthållningsbult på honom och sätter honom i en förvaringsplats av slag. Men R2-D2 dämpar enkelt fasthållningsbulten av sig själv genom att trycka den mot dörrramen, som sedan frigör R2-D2 för att röra skeppet:

Om en fasthållningsbult är så lätt att ta bort, varför är inte denna teknik vanligare? Finns det en universell förklaring till varför de flesta droider behåller sina fasthållningsbultar?

    
uppsättning Lèse majesté 10.08.2013 05:43

1 svar

11

Det är upprättat i Timothy Zahns böcker (särskilt The Last Command ) att vissa droider, i synnerhet säkerhetsdroider, faktiskt är immun mot fasthållningsbultar. Han och Chewbacca räknar ut hur man använder en fasthållningsbult på en fängelsevaktdropp (bulten måste placeras i en exakt plats på droiden för att den ska fungera, vilket är så exakt en uppgift att de behöver Luke att använda Force att placera bulten) är faktiskt en mycket viktig plot-punkt i denna bok.

Det är möjligt att sedan R2-D2 såg militärtjänsten att han fick uppgraderingar för att göra honom åtminstone delvis immun mot bultteknik. Som sådan, om han lämnas ensam i ett rum kan han använda närliggande material (dörrramen) för att avta bort en bult, men om han håller ögonen på hans ägare eller den person som äger fasthållningsbulten kan han frysa om han försöker att göra något obehörigt, som Jawas gör mot honom när han försöker följa Threepio i Ett nytt hopp .

I en annan av Timothy Zhans EU-romaner, Heir to the Empire , verkar Talon Karrdes smugglare förutse det här smutthålet i fasthållande bultteknik genom att faktiskt placera Artoo i en fasthållning krage snarare än en fasthållningsbult, som fysiskt håller honom på plats så att han inte kan flytta när det inte finns någon annan i rummet för att släppa honom. Detta väcker frågan om Karrdes folk; är smarta nog att upptäcka uppgraderingarna; helt enkelt misstänker dem, eller är bara mycket försiktiga, smarta människor (det här är känt för att vara sant, men det kan inte vara varför de använde en krage istället för en bult). Alternativsteorin är att borttagning av bulten faktiskt inte kräver några säkerhetsuppgraderingar, men är bara något som den genomsnittliga droiden, som jacen.garriss säger ovan, inte är intelligent eller erfaren nog att räkna ut.

Jag skulle vara benägen att ompröva den militära uppgraderingsfunktionen som jag nämnde ovan om jag var en Star Wars författare, eftersom det skulle göra själva konceptet att hindra bultar föråldrade om de lätt togs bort av någon droid.

    
svaret ges 10.08.2013 07:40