How kan jag hitta ett ATM-kort som är användbart på Kuba, av en amerikansk medborgare?

10

Det är uppenbarligen ganska lätt att komma in på Kuba (illegalt) som amerikansk medborgare, genom att flyga från ett tredjeland.

Men enligt Wikitravel kan det vara svårt att använda ett kreditkort medan det finns:

For Americans, all credit and debit cards from any US financial institution will not work in Cuba. For everyone else, any credit card issued by a foreign bank with a US parent company or US processing firm will also be blocked. In most cases, International VISA- and Mastercard-branded global payment (debit) and credit cards will work, but only if completely unaffiliated with any US subsidiary or US-owned clearinghouse. (emphasis added)

Hur hittar jag en sådan bank, som tillåter en amerikansk medborgare att öppna ett konto?

Och jag borde lägga till om det gör skillnad: Det borde vara möjligt att öppna ett konto med en sådan bank på distans (via Internet helst men acceptabelt via telefon eller post).

    
uppsättning Flimzy 09.12.2012 01:50

2 svar

10

Jag har en vän till en vän som använde ett kontantkort AMIGO TRAVEL CLUB på Kuba. De är en bank i Antigua och han kunde öppna ett konto online som en amerikansk medborgare. Jag tror att det här också gäller att e-posta dem en kopia av hans pass och körkort. När kontot är öppet kan du debitera kontot via banköverföring från din bank och sedan dra tillbaka pengarna med kortet.

Jag tycker att dessa slags institutioner är ganska sketchiga och personligen skulle jag inte lita på dem med mina pengar. Deras webbplats har uttalanden som "vår bank är medlem i en välkänd internationell kortförening som driver ett världsomspännande nätverk av bankomater" utan att namnge nätverket vilket indikerar för mig att det kanske inte är tillåtet att utfärda dessa kort. Om något går fel, förvänta dig att bara förlora dina pengar. Genom att öppna ett konto som detta lämnar du också ett pappersspår som kan användas för att bevisa att du spenderade pengar på Kuba.

Tyvärr för amerikanerna som reser till Kuba, är det enda realistiska sättet att ta med pengar kontant (Euro får en bättre ränta än dollar som har extra avgifter). Resescheckar är också en möjlighet eftersom vissa banker har bytt ut dem (även American Express-checkar i amerikanska dollar), men det kan vara ett besvär och kommer förmodligen bara att fungera i Havanna. Jag skulle bara använda dem som backup på grund av besväret och också för att situationen kan förändras och jag vill inte fastna om det visar sig vara omöjligt att byta dem.

Uppdaterad : Som om att bevisa min poäng, är Amigo Travel Club-webbplatsen som jag länkade till verkar vara borta nu (augusti 2013) och domänen är till salu. Varning emptor!

    
svaret ges 09.12.2012 09:40
1

Australiensiska kredit- och betalkort (MasterCard och Visa) fungerar bra på Kuba. Det är ganska enkelt att få ett kontantkort och du kan vara anonym om du väljer. Alternativt kan du registrera ditt kort online med emittenten och använda deras onlinetjänst för att fylla på kortet.

Förbetalda kort kan köpas från ett antal emittenter, och en populär är Australia Post. "Load & Go Travel Card" är förmodligen den perfekta lösningen.

länk

Dessa kan köpas hos alla postkontor i Australien. Om du inte är i Australien kanske fråga någon här att köpa en för dig och skicka den till dig. Du kan sedan ladda upp det online med euro, vilket är den föredragna valutan på Kuba.

    
svaret ges 20.06.2014 03:30