Vad är skillnaden mellan dubbelglas och trippelglas?

2

Ljudreducering är utrustad som det bästa attributet, men är det inte ned till glasrutans tjocklek och avstånd? Så, är en trippel glaserad installation bättre än dubbla glasrutor?

    
uppsättning steve 30.05.2013 15:30

1 svar

1

Trippelrutor brukar spåras som bäst av energibesparingar.
Ljudminskning i tripplar kan vara bättre än dubbel, men det är inte dramatiskt. Asymmetrisk glasering (olika tjocklekar) kan ge tripplar en kant genom att blockera (dämpa) olika frekvenser, men dessa är specialfunktioner som inte är i genomsnitt tredubbelt. Den större luftgapet på en dubbel är en bättre ljudisolator.

Din bästa jämförelse, isolationsvis, är att jämföra R-värde / U-faktor på 2 enheter. U-faktorn är inget mer än det ömsesidiga av R-värdet. Ett fönster med ett R 10 betyg kommer att vara en U 0.10 (ett bra fönster för tillfället.

Trippelglas är älskling av superisolerade hem och har ett pris att matcha. De brukar bara vara meningsfulla i kallare klimat där värmekostnader skulle motivera utgiften. Windows måste kopplas ihop andra områden för energibesparing: luftförsegling, takisolering. En energirevision som gör ett blåserdörrprov, i kombination med en termoanalysanalys, bör göras innan uppgradering till trippelglas. Vissa lokala verktyg har rabatterade energirevisioner.

    
svaret ges 30.05.2013 15:51