Do naturvapen har egenskapen Finesse?

7

Alter Self tillåter att ett tecken har naturvapen. IIRC, i tidigare utgåvor, obeväpnade strejker och naturvapen betraktades som Finesse-capable (dvs om du hade Feat, skulle de använda Dex istället för Str). Jag har inte läst någonting sålunda i PHB (men om du inte är en munk, är det tydligt att oarmade strejk inte har egenskapen Finesse i 5E), så undrade om svaret är rakt upp nej, eller om det finns något utrymme?

    
uppsättning Khashir 09.10.2014 02:16

2 svar

8

Först, det specifika fallet med Alter Self. Funktionen Naturliga vapen i Alter Self ändrar explicit din oövervakade strejk. Så om din oövervakade strejk inte är ett finessvapen, förändras det inte. Detta behandlas ganska noggrant i detta svar.

Men det allmänna fallet med "Har naturvapen egenskapen Finesse?" är mycket mindre klar cut. Ta raven (Bilaga A i Monster Manual). Raven har en Str av 2 (modifierare -4 ), Dex av 14 (modifierare +2 ), och kompetensbonus är från Bonus Challenge Rating '(sidan 8 i Monster Manual) 2 . Dess attack bonus med det naturliga vapnet (näbb) är +4 . Så det verkar tydligt att det använder

Dex bonus 2 + proficiency bonus 2 = +4 to attack.

Det finns många exempel på samma sätt, men jag valde raven eftersom skillnaden mellan dess Str och Dex gör det ganska tydligt att det använder Dex.

Å andra sidan har vi Mastiffen. (Även bilaga A till Monster Manual). Den har en Str av 13 (modifierare +1 ), en Dex av 14 (modifierare +2 ) och samma +2 färdighetsbonus . Dess attackbonus är +3 . Så det verkar vara att använda

Str bonus 1 + proficiency bonus 2 = +3 to attack.

Mastiffen är inte så bra ett exempel, men varje varelse jag kunde hitta med mycket högre Dex än Str använder Dex att attackera.

På grund av dessa (och ett lot av andra) exempel verkar det tydligt att några varelser kan använda Dex att attackera med sina naturliga vapen, men vissa kan inte. Alternativt är det möjligt att varningsattackbonus är antingen godtycklig eller inte beräknad på samma sätt som humanoida attackbonusar, men om så är fallet finns det inget sätt att svara på denna fråga utanför det specifika fallet av Alter Self.

    
svaret ges 09.10.2014 04:51
7

nr.

Alter Selfs naturvapenfunktion använder Unarmed Strike. Det betyder att attackerna bara får egenskaperna hos obeväpnade attacker. Vilket innebär att de är ett enkelt melee ett handed vapen. De har inte finessegenskapen.

Alter Self ger dig möjligheten att ändra skadetypen beroende på hur du vill att stavningen ska manifestera, ger dig en mycket mycket större skada dö (En ökning med 2,5 skador i genomsnitt), ger en attack och skada bonus och gör dem magiska.

Det finns inte något du kan göra förutom att vara en munk för att göra dina obevekliga strejk använder Dex.

Såvitt leeway går, finns det så mycket som det finns med någonting annat i 5e. Du kan alltid prata med din DM om huset som styr det. Jag ser inte bort omkring den i boken, så du måste se till att det passar ditt hemspelets balansprofiler. För att uttrycka det på ett annat sätt har Mearls blivit frågade några gånger om vilka husregler som skulle bryta spelet. Hans uppfattning är i grunden att koncentrationen handlar om den enda gyllene gåsen i spelet.

    
svaret ges 09.10.2014 02:32