Vill jag kunna ta med min baby till USA: s visumintervju?

25

Min spädbarnsdotter följer med mig till USA på ett J-visum, från Storbritannien. Kommer jag få ta med henne till Visa-intervjun? Eller ska jag ordna barnvård?

    
uppsättning bobmcpop 23.04.2018 14:08

1 svar

34

Jag skulle ta med henne, särskilt om hon också tillämpar. Vi har tyvärr funnit att många amerikanska konsulat beter sig ganska inkonsekvent. Vi hade flera tillfällen där informationen som lämnades under utnämningsprocessen: "Inget problem, dina barn behöver inte vara här" visade sig vara irrelevanta under själva besöket "nej det kan jag inte göra eftersom dina barn inte är här".

I ett fall fick vi faktiskt en skriftlig tidsbeställningsbekräftelse som uttryckligen uppgav att barnen inte behövde vara fysiskt närvarande. Bekräftelsebrevet ankom dock två veckor efter det faktiska mötet, så det hjälpte inte.

Det är oklart huruvida konsulatet har några regler eller riktlinjer för att barnet är närvarande, men även om de gör det, kommer de ofta inte att följa dem eller bara göra det på flugan, och det finns inget du kan göra om den.

Din bästa satsning är att vara så förberedd som möjligt: Ta med alla familjemedlemmar och eventuell tänkbar dokumentation (födelsecertifikat, körkort, några räkningar, brev / kommunikation med skolan, advokat etc.).

    
svaret ges 23.04.2018 15:50