Does Scorn Earth ger en flyghastighet effektivt?

0

Jag är intresserad av att spela en Elocater .

Första klassens förmåga, Scorn Earth , tillåter mig att glida 1 fot från "marken", men i slutet läggs till:

However, at distances higher than 1 foot above any surface, her speed diminishes to 10 feet per round.

Detta verkar vara en 10 fot per rund flyghastighet, med perfekt manövrerbarhet, dock med den kumulativa malusen av levitation när den attackeras.

Har jag rätt? Om inte, hur fungerar det?

    
uppsättning Jackyz 23.11.2016 16:23

2 svar

3

Medan visuellt liknande till flygning, berättar den prestigefyllda klassens speciella förmåga elokater ( Utökad Psionics Handbook 142-4) aldrig faktiskt säger elokatorns flygande. I stället säger beskrivningen saker som en ledare floats och glider . På grund av detta får detta rörelsemodus inte en manövrerbarhet betyg eller behöver det inte.

Den speciella förmåga som saknar jorden är inte flyg, uppfyller inga flygbaserade förutsättningar eller krav, och verkar vara ungefär som markrörelse utom i tre dimensioner (förutom hastighetsminskningen och påföljderna som tillämpas på attackrullar när elokatören är mer än 1 ft från marken).

    
svaret ges 23.11.2016 16:57
1

Det är inte en flyghastighet, och skulle inte räknas som en för något som anger en flyghastighet. Det skulle inte räknas som flygning. Det gör att du kan flytta genom luften och har ingen oro för manövrerbarhet, så det har likheter med flyg, men som du noterar är det mycket närmare permanent levitation .

    
svaret ges 23.11.2016 16:47