Skulle jag förklara choklad som "mat" när du kommer in i USA?

39

Det är vanligt att vi tar några autentiska ryska chokladstänger / sötsaker till USA, men vi kämpar alltid om vi ska kolla rutan "mat" i formuläret "Tulldeklaration"?

Det är under följande post i formuläret (ja, tillsammans med insekter, rätt):

I am (We are) bringing:

fruits, vegetables, plants, seeds, food, insects

Jag har alltid kontrollerat det men som bara får oss till fler linjer och utlöser extra frågor efter att ha kommit till bagagekontrollen.

    
uppsättning alecxe 30.12.2018 03:47

4 svar

98

Ja, enligt amerikanska CBP-officerare, bör du förklara det som mat. Jag tar med choklad varje gång jag flyger från Europa.

I allmänhet vad händer nästa frågar de vad du precis tar med dig, du säger "choklad" och de låter dig gå.

Om du inte är säker på om något måste deklareras eller inte, säg det som regel. Det finns inga påföljder för att förklara något som inte behöver förklaras.

    
svaret ges 30.12.2018 04:05
44

a) Choklad, som är en sak som ätit av människor, är verkligen "mat".

b) Om du säger att du inte bär mat, och ditt bagage söks av tullen och chokladupptäckten, då har de dig för att ligga på dina tullformer. Det skulle vara obekväma, möjligen dyra och kan leda till att USA blir försenad eller nekad.

    
svaret ges 30.12.2018 04:08
13

Ja, förklara alltid all mat. Din ärlighet kommer att uppskattas av CBP. Jag har alltid behandlats professionellt, med artighet, även vänlig. Jag specificerar alltid min mat på tullformen och betonar köttprodukter. Det är dumt att dölja någon, de brukar ha dessa Beagle-hundar som kommer att rota ut dig genom att sitta ner och ge dig den söta utseendet.

I 2010 hoppades jag att ta med ingredienserna för delad ärtsoppa, inklusive rökt korv. Kött i sig var inte förbjudet, det berodde på sjukdomar i perioden, och det var en mul-och-midsäsong. De fick mig att översätta alla ingredienslistorna, och så snart jag nådde "biffkollagen" konfiskerades artikeln. Så jag hoppade direkt till "biff" -delarna och jag förlorade över hälften av mina matvaror. Jag fick inget straff, naturligtvis, men min värd som älskar soppen var mindre glad.

    
svaret ges 31.12.2018 14:20
3

Du måste svara alla frågor ärligt, så om frågan handlar om huruvida du bär mat måste du svara ja, eftersom choklad är mat.

Om frågan är förvirrande och du inte vet huruvida du ska deklarera det eller inte, bör du alltid deklarera det, eftersom det finns noll straff (förutom en del av din tid) för att förklara något du inte behövde, men ganska allvarliga påföljder (även om objektet som hittats är skadligt eller konfiskeras) om du inte förklarar något du borde ha.

    
svaret ges 02.01.2019 01:44