Förklara tonhöjden i golf

Ett "pitch shot" är ett skott som spelas med en höglyftad klubb som är utformad för att gå relativt kort avstånd med en brant stigning och brant nedstigning. Tonhöjdsskott (ofta förkortade till "tonhöjd" eller "tonhöjder") spelas i greenen, vanligtvis från 40-50 yards och närmare.

Det är lätt att föreställa sig ett tonhöjdsskott när det står i kontrast till chipskottet. Ett chip shot spelas vanligtvis närmare greenen och bollen ligger i luften bara en kort tid; poängen är att få bollen på ytan på greenen och låta den rulla mot koppen. Det mesta av ett chip-skott är rullning. Ett tonhöjdsskott är däremot i luften större delen av sitt avstånd, med mycket mindre rullning när den träffar marken; en pitch shot går också mycket högre i luften än en chip shot.

Pitch shots spelas med kilar - en av klubbarna i en uppsättning järn kallas en "pitching wedge" eftersom den ursprungligen var designad för detta skott. Men andra kilar - gapkil, sandkil, lobkil (som alla har högre loft än en klyftkil) - används också för att träffa platser.

Generellt sett, om du har möjlighet att slå ett chip eller en pitch shot, är det bäst för de flesta golfare att gå med ett chip (se "Favorit chipping över pitching när det är möjligt"). Men du har inte alltid ett alternativ. När du behöver få bollen snabbt upp i luften; när det finns grova eller andra problemområden mellan dig och greenen och därför är det inte möjligt att rulla; eller när du vill att bollen ska komma ner med en brant nedstigningsvinkel och därmed träffa greenen utan mycket rullning, är en pitchhöjd lämplig.

Termerna tonhöjd, tonhöjd och pitching (som i "han lägger den här bollen över bunkeren till greenen") går mycket långt tillbaka i golfens historia. De är gamla termer för en typ av skott som golfare alltid har haft behov av att spela.

Flop shots och lob shots är specialiserade typer av pitch shots.

Spela pitch shots

I våra 17 enkla tips för nybörjare av golfare sammanfattade golfinstruktören Gary Gilchrist pitching-tekniken på detta sätt:

"Uppsättningen är avgörande för att du ska slå dina tonhöjdsskott fast och för att bollen ska färdas rätt avstånd." Din klubbans yta och kroppsinriktning måste vara öppen, medan bollen ska vara mitt i din hållning. Se till att din vikt ligger på din vänstra sida och att dina ben blir tysta under svängningen. Dina ben ska bara röra sig med svängningen. "

Att styra avståndet mellan tonhöjdsskott genom att variera längden på gungan är en nyckelkomponent i ett bra pitching-spel: prova metoden 7-8-9 för att slå in dessa pitching wedges.

Kolla på YouTube för att hitta många instruktionsvideor om pitching i golf.