Ball slående: förklara golfterminens två betydelser

Enkelt uttryckt är "ball slående" bara en referens till golfens fulla sväng - skott som spelas med skog, hybrider och strykjärn. En golfare som sägs vara en bra ballstriker är en som utmärker sig i full gång.

"Ball slående" är också en statistisk kategori inom professionell golf. Låt oss ta en titt på båda användningarna av termen, börjar med ...

Den allmänna innebörden av "ball slående"

Lite mer fördjupad, bollslagning hänvisar till en golfares förmåga att sätta klubbans yta på bollen på slag på önskat sätt, gång på gång och med stort kommando. När du hör att den här eller den andra golfaren är en bra ballstriker, är det också implikationen att golfaren kan få bollen att göra vad han eller hon vill - att golfaren har en stor förmåga att "bearbeta bollen" (producera önskad mängd av blekna eller rita, till exempel). Vilket går tillbaka till ovanstående: sätt klubben på bollen vid slag på önskat sätt, gång på gång och med stort kommando.

Ben Hogan och Lee Trevino erbjuds ofta som exempel på de största bollspelarna eftersom de var mycket begåvade vid fullsvängningsskotten - de hade extraordinär konsistens i sina svängningar och kunde med stor precision få bollen att gå dit de ville det går.

För mer diskussion om denna betydelse av "ball slående", se "Vad är en" bra ballstriker "i golf?"

Bollen slående statistik i pro golf

Termen "Ball Striking" är också namnet på en statistisk kategori som spåras på vissa professionella golfturer, inklusive PGA Tour. Statistiken är ett mått på en golfares kombinerade förmåga att köra och slå greener.

För att producera sin Ball Striking-rankning kombinerar PGA Tour en golfspelares rankning i två andra statistiska kategorier, Total Driving och Greenes in Regulation. Lägg till en golfspelares ranking i Total Driving och hans ranking i GIR så får du hans Ball Slående "poäng". Men Total Driving i sig är en kombination av två andra statistiska kategorier, Driving Distance och Driving Accuracy. Så det är faktiskt en 3-stegsprocess för att komma fram till en PGA Tour-golfspelares Ball Striking-ställning.

Har du följt allt detta? Oroa dig inte. Här är ett exempel på att lägga upp allt.

  • Bestäm först en golfspelares totala körning. Låt oss säga att Golfer X är nr 53 i körsträcka och nr 17 i körnoggrannhet. Femtiotre plus 17 är 70. Det är 70 poäng för total körning. Var rankas den jämfört med andra PGA Tour-golfare? Färre poäng är bättre, fler poäng är sämre.
  • Låt oss säga att Golfer X: s 70 poäng är tillräckligt bra för att ranka honom som nummer 14 i Total Driving. Och han är nr 17 i gröna i förordning (GIR). Nu, steg 2: Kombinera sin totala körrankning med sin GIR-ranking: 14 + 17 motsvarar 31 bollslagande "poäng".
  • Slutligen, jämför Golfer X: s 31 "poäng" med alla andra golfspelares Ball Striking-poäng. Var hamnar han på listan? Om 31 poäng är minst, är Golfer X nummer 1 i Ball Striking på PGA Tour.

Så: Bestäm total körrankning; kombinera Total Driving och GIR-rankningar; Jämför det resultatet med andra golfare för att få Ball Slående rankning.

Ball Striking stat introducerades av PGA Tour 1980 och den allra första mästare ballstriker - med stor marginal - var Jack Nicklaus. Inte överraskande, året Tiger Woods vann tre majors (2000) var han nr 1 i bollslag. Nicklaus och Woods, under dessa år, rankades båda som nummer 1 i total körning och nummer 1 i GIR, så var och en hade bästa möjliga bollslagning totalt två.