Can isoleringsbatterier springa ovanpå väggpinnar?

1

Vårt hus har välvda tak, och vinden rymmer tre väggar som delas med bostadsutrymme (sovrum och vardagsrum). Loftens sidor av dessa väggar har isoleringsbatterier på dem, vilket är meningsfullt, men sättet det installeras verkar konstigt. Isolationslängderna körs horisontellt över tapparna, och pappersstödet häftas till tapparna. I alla fall finns det ett gap överst vilket skulle låta kall luft komma in (dvs mellan isoleringen och gipset), så jag förstår inte hur det här arrangemanget gör mycket bra. Är det här en skälig installation, eller ska jag ändra det?

(Förutom att det här vill bli gjort ordentligt om det inte redan är, är jag intresserad av att minska en lågfrekvent hum från helhusfläkten. En av väggarna verkar resonera. Jag hoppas att isoleringen löper vertikalt mellan dubbarna, upp mot väggen, skulle hjälpa till i det avseendet. Fläkten hänger från takbjälkarna, som visas nedan.)

    
uppsättning LVB 08.06.2014 16:18

2 svar

1

Du har ganska mycket rätt. Att ha potentiell luftflöde mellan isoleringen och gipset hindrar effektiviteten hos isoleringen. På samma sätt tillåter glasfiberutloppet mer luftflöde genom det, vilket också påverkar dess effektivitet.

Nu är luften i vindar tenderar att vara relativt stillastående (förutom när din vindsväxlare körs självklart), så ingen faktor gör isoleringen fullständigt värdelös (trots allt använder vi regelbundet fyllisolering i vindar) , men det betyder att den faktiska R-värdet på enheten är ganska lite lägre än värdet på glasfiberbattarna.

    
svaret ges 08.08.2014 22:17
0

Den rosa isoleringen som ligger upp mot väggen ligger inuti lamellerna och förmodligen springer längden på väggen.

Isoleringskorsningen i vinkelrätt riktning läggs ovanpå den befintliga isoleringen och lägger till det totala R-värdet. Att ha det springa över lamellerna är bra - önskvärt faktiskt.

Om den delade väggen startar nedan , är isoleringens övre del inte heller en oro. Om isoleringen är borta från väggen där det finns delat utrymme, ska det emellertid spolas - men du måste vara medveten om eventuell utluftning i luften.

Vad jag inte gillar här är de kedjor som håller fläkten i mitten av luften. Varför är den där fläkten? Ska det vara att dra luft för en luftbyte? I så fall borde det komma från utsidan (inte ditt damm / partikelfyllda vind). Om inte, så introducerar allting kall luft till ditt system. Och kedjan kommer säkert att uppmuntra bulleröverföring. Jag skulle ersätta dem med bungee orts eller något annat som dämpar vibrationerna.

    
svaret ges 09.06.2014 19:52