How att optimera ett gripande tecken? [stängd]

6

Jag har en karaktär som är en halvcirkelmunk. Jag försöker att fokusera allt han gör på gripande eftersom han är baserad av en pensionär luchador.

Finns det några alternativ som kan hjälpa till att förbättra sin förmåga att börja och hålla ett brott? Jag har redan övervägt grappler feat.

    
uppsättning GumdropWizard 07.03.2018 16:09

2 svar

3

Först och främst vill du ta Grappler-feat vid någon tidpunkt. Det är dock värt att notera att den primära fördelen med Grappler-prestan är att dra fördel av attacker mot ett mål du har drabbat. Eftersom din byggnad är byggd kring gripande betyder det att du i princip kommer att ha fördel på de flesta attacker. Den del av den prestationen som gör att du kan begränsa fienden är mindre kraftfull - eftersom du också är fasthållen, ger du upp din fördel på attacker och lämnar dig sårbar mot attacker från andra fiender.

För att fokusera på grappling vill du främst fokusera på att förbättra dina idrottsrullar så mycket som möjligt. Några sätt att göra det:

  • Ta en nivå i Rogue eller tre nivåer i Bard för att få expertis i friidrott. Detta kommer att ge dig ytterligare +2 till +6 till dina rullar, uppskalning som din nivå.
  • Ta några nivåer i barbariska. Antingen bara en nivå, eller ta tre för primärbanans funktioner och ytterligare en raseri. Medan du raserar skulle du ha fördel i friidrotskontrollerna
  • Höj din styrka så mycket som möjligt genom att öka poängen och öka magiska saker

Om du gör allt det är det helt möjligt att ha en fördel och en +17 till Atletik kontroller på nivå 20, vilket innebär att i princip ingenting kommer någonsin att fly dig.

Nu när vi har gjort dig oundviklig, hur gör vi gripande effektiva? Jag tror att du redan gjort rätt val med munk - oarmade strejkar är fortfarande lika effektiva när du använder en hand för att gripa någon, och det är en tematisk passform. Vilken munk som helst, men Open Hand ger dig en cool combo:

Ta attackåtgärden och grip målet. Som en bonusåtgärd, använd Flurry of Blows för att slå målet utsatt. Per reglerna om att vara benägen kan du inte stå upp om din hastighet är noll. Det betyder att de måste bryta ditt grepp för att stå upp, vilket blir oerhört svårt att göra. Medan de är utsatta för alla attacker har de nackdelar, och alla i melee-området har fördel på attacker mot dem. Du klämmer fast dem, och din fest kan lägga in starten.

    
svaret ges 07.03.2018 17:17
-1

Skuggans sätt ger många möjligheter till rörlighet för att låta honom komma nära sina mål. Mycket mer användbart för en gripande munk än Open Hand.

bedrifter
Tavern Brawler skulle vara ganska bra om du inte var en munk.
Mobile är väldigt bra - den ökade hastigheten är enorm och de defensiva fördelarna är inte dåliga när du drar dina offer över till dina allierade.
Idrottsman är förvånansvärt bra, speciellt för en högflygande luchadore. Att kunna hoppa, kasta fienden till marken, armbågen släppa dem, stå och fortsätta gripa i en tur är bara fantastisk.
Mage Slayer är riktigt bra om du kämpar med många hjul. Din gripna magiska användare kommer alltid att vara inom fem fot, så ha det roligt.

taktik
Det finns massor av alternativ. guide Olorin länkade tidigare täcker ett bra antal.

Lycka till. Jag hoppas det hjälpte lite.

    
svaret ges 07.03.2018 16:46