In Paolo Bacigalupi s Windup Girl, vilken verklig världsenhet motsvarar en kinkfjäder?

20

I "The Windup Girl" finns det ofta prat om kinkfjäder-enheter. Googling kinkfjädrar visar inte upp någonting. Är det här en riktig teknik eller har den blivit uppbyggd eller är det precis samma som torsionsfjädern i en plastfläkt? t.ex. länk

Den del som kastar mig är ordet "kink", det låter som om det finns något som refereras i den verkliga världen.

EDIT: Och jag är inte under någon illusion att The Windup Girl är en icke-fiktiv lärobok om maskinteknik. Många människor verkar tro att jag frågar efter svaret "" The Windup Girl "är ett verk av fiktion"

    
uppsättning MatthewMartin 12.01.2011 20:55

5 svar

7

Carbon nano-rörfjädrar existerar redan och har en energilagringspotential på 10x som litiumjonbatterier. De skapades 2009 på MIT. Fortfarande mycket experimentellt men.

länk

    
svaret ges 28.12.2014 21:43
8

Jag skulle säga att det närmaste vi måste att nu skulle vara ett med ett svänghjul. Det använder inte en fjäder. Snarare spinner du ett tungt föremål, som effektivt lagrar energi i det. När du behöver energi tillbaka, använder du hjulet för att vända "vad som helst" - eller kanske sänker du några spolar runt det och gör det till en jätte elektromagnet och använder den för att generera el. Jag tror att du får idén.

Kinkfjädrarna i den berättelsen gör i stort sett samma sak, förutom i stället för att spinna ett hjul, strammer du en fjäder. Förutom att jag inte känner till några fjädrar som kan lagra användbara mängder energi.

    
svaret ges 12.01.2011 21:05
4

Det liknar den wind-up tech som används i gamla leksaker och klockor. Kolla in det här: länk Beskrivningen säger även att den lagrar energi. Jag tror att böckerna tar en signal från detta och gjorde ett steg i fiktion.

    
svaret ges 23.01.2012 15:29
3

Det är en färdig teknik.

Det kan uppenbarligen vara möjligt att skapa fjädrar med den typ av energidensiteter som finns i boken: Carbon Nanotube Super Springs

    
svaret ges 12.02.2012 09:32
1

Det är uppbyggd teknik som inte är möjligt i den verkliga världen (eller snarare, kan inte tillverkas för att lagra användbara mängder energi). Bacigalupi har ingen förståelse för termodynamiken och lägger bara saker i sina böcker om det verkar coolt.

    
svaret ges 12.01.2011 20:59