A syriska som vill ansöka om Schengenvisum [stängd]

4

Så jag är en syrisk nationell som inte har någon koppling till Syrien,

Jag vill ansöka om visum för turist / besök till något Schengenland "det enklaste", och jag tänker inte egentligen resa på. Anledningen till att bli visum är att jag vill ha en Schengenvisum på mitt pass så att om jag en dag vill gå på semester med fruen är det inte så svårt att få visum som det kan vara nu.

Jag är arbetslös för tillfället.

Åh och mitt pass är helt nytt när mitt äldre pass utgick och jag fick just den här.

Eventuella idéer?

Tack:)

    
uppsättning L.North 05.12.2018 22:14

1 svar

4

Att ha en oanvänd Schengenvisum i din resehistorik skulle vara konstig. Om du får det, använd använd det , njut av semestern och lämna igen i tid. Så bygger du en positiv resehistorik.

Visumtjänstemännen kommer att försöka bedöma dina band till din nuvarande bostadsort. De kommer att leta efter din bostadsstatus där och för en stabil inkomst och utgifter.

Så de borde behandla dig som någon annan bosatt i Turkiet med flera år kvar på tillståndet, inget jobb och några besparingar. Arbetet blir mycket viktigare än besparingarna eftersom du enkelt kan ta besparingarna med dig, medan ett välbetalt jobb är en bra anledning att återvända.

I praktiken är det en syrisk som gör det lite svårare för dig på grund av misstanke om att du vill invandrera till EU. Du skulle inte ha goda chanser på en asylansökan på grund av ditt boende i Turkiet.

Så kommentaren av Richard är meningsfull; hitta ett jobb och sök sedan på en visering.

    
svaret ges 06.12.2018 06:49