How förtjockar jag Advocaat utan att förånga någon alkohol?

3

För att återuppliva ett 1-2-årigt engelskt julkärl med mörkt frukt, tog jag bort isingen och marcipan, infuserade den med whiskylikör - så klipp den i kuber. Jag serverade det med cocktailpinnar och ett dopp av ren advokat. Det var en stor framgång, men det välsmakande doppet skulle ha varit tjockare som en lätt vanilj.

Så är frågan: Hur kan jag tjockna det medan jag fortfarande håller 17% alkohol. Om jag tillsätter majsmjöl, måste jag värma upp det för att tjockna. Men alkohol kokar vid 78degC vilket kanske inte är tillräckligt varmt för majsmjölken.

    
uppsättning Brian F 28.12.2015 13:56

2 svar

8

Använd mer av förtjockningsmedel som redan finns på advocaat : äggulor .

Gör en vaniljong med äggulor och advocaat, värm upp försiktigt tills den tjocknar, men inte över 60 C / 140 F eller riskerar du att krossa. Ett vattenbad är säkrare än att arbeta direkt på brännaren. Vid den temperaturen är förlusten av alkohol på grund av avdunstning begränsad.

Du kan lägga till brandy (för att öka alkoholinnehållet och lindra äggulorna) och socker för att justera smaken efter önskemål. - > det är basbeståndsdelarna för advokat, så du kan leka med proportionerna och konsistensen utan att ändra smakprofilen.

Om du vill använda majsstärkelse, använd lite stärkelse för att tjocka antingen en del av advocaten eller någon mjölk eller grädde till en konsistens som är tjockare än önskad, låt svalna och späd med advocaat tills önskad konsistens. (Eller rör "pudding" till advocaten.)

I så fall borde du inte låta majsstärkelsblandningen bli helt kall, eller du skulle förstöra bindningen genom att stryka för mycket - som den här affischen lärde sig när gör pudding .

    
svaret ges 28.12.2015 14:11
1

Du kan också bara lägga till lite vätskevätska (tillräckligt högt bevis på att du får mer tillsatt alkohol än tillsatt gallring) så att du slutar med 17% eller mer netto alkohol ...

    
svaret ges 28.12.2015 14:56