Does Mexiko utfärdar utgående frimärken vid flygplatser, eller bara vid landgränser?

5

Jag tänkte länge på att Mexiko helt saknade exitformaliteter. Visas att de har utgående frimärken (notera hur det står S = Salida snarare än E = Entrada).

Är detta bara fallet vid land (och kanske havs) korsningar eller flygplatser också?

länk

    
uppsättning Crazydre 04.08.2017 16:44

3 svar

4

Det finns inga avgångsinvandlingsformaliteter som skulle locka en stämpel i Mexiko för mexikaner eller utländska besökare, men det finns för utländska invånare i Mexiko som lämnar med flyg.

En besökare i Mexiko fyller i en FMM-formulär när de kommer in i Mexiko, lämnar en del av formuläret med den invandringsofficer som de ser på vägen in och återvänder den återstående delen till flygbolaget, antingen vid porten eller vid check- i räknaren, för att registrera sin utgång vid avresa. Utgången kräver i allmänhet inte att se en invandringsofficer om du inte har sagt, förlorat utgångsdelen av den ursprungliga FMM och behöver en ny till att ge till flygbolaget.

Utländska invånare i Mexiko använder även FMM-formuläret för att rapportera avgångar och ankomster, men har inte en FMM när de är närvarande i landet. I stället fyller de FMM när de reser, besöker invandring på väg ut för att få formuläret stämplat, ger den lämpliga delen av formuläret till avgångsflygbolaget och återvänder resterande del till invandringsofficer som de ser vid ankomsten. Det finns invandringsdiskar airside i avgångskännen till flygplatsen i Mexico City, och sannolikt andra större flygplatser för invånare att använda för detta; I små flygplatser kommer incheckningsdisken för flygbolaget inte att ge dig ett boardingkort förrän du har varit på landsbygdsinvandringskontoret. I båda fallen lockar besöket på invandring ut på väg ut en avstämpel i passet.

Så, när jag antar att det är möjligt, kan en besökare få en utgående frimärke om de har en anledning att se invandring vid avresan (och de flesta anledningarna att göra det skulle vara resultatet av problem som du sannolikt inte vill ha) , i det typiska fallet kommer dessa frimärken endast att visas i pass från utländska invånare i Mexiko.

Jag har en bild av ett par versioner av stämpeln som jag lägger till när jag kan komma till en dator som kan krympa fotot.

    
svaret ges 14.07.2018 23:24
2

Ditt pass kan stämplas när du lämnar landet, eller inte.

Formaliteten (som inte verkar vara väldigt formell) görs via formuläret Forma Migratoria Múltiple (här är elektronisk version av det), som ibland hanteras av flygbolaget.

Du kan få ditt pass stämplat på räkningen av INM (det nationella migrationsverket) som du kan hitta på flygplatsen, men det är inte ett obligatoriskt förfarande.

(Mitt svar är baserat på min erfarenhet, som en mexikan, men de utgående salarna på flygplatsen fungerar på samma sätt för mexikaner som de gör för utlänningar).

    
svaret ges 14.07.2018 19:40
2

Min erfarenhet (från flera nonstopflyg från Kalifornien till och från Los Cabos / SJD) är att man fyller i FMM i flyg före ankomst. Vid ankomsten, passerar mexikanska immigrationsstämplar, skyltar på FMM, och returnerar FMM till resenären. När du lämnar Mexiko, samlar flygbolaget FMM när du passerar genom flygplatsens avgångsport. Mexikansk invandring deltar inte i avgången, och ett pass är inte stämplat vid utgången.

Vid en nyligen (juni 2018) markövergång till Tecate, Mexiko, fanns det ingen mexikansk invandringskontroll, och jag fortsatte direkt genom korsningen utan att ha min FMM sedd eller undertecknad. Vid avfart genom samma gränsövergång, fanns det ingen kontroll av mexikanska invandringsutgångar, så min fysiska FMM var osynlig av mexikanska myndigheter. (Eftersom det här var en landkorsning, hade jag fått och slutfört FMM online utan kostnad från Mexikansk regeringens hemsida , så kanske min FMM fanns i sitt datorsystem.)

    
svaret ges 14.07.2018 19:54