Star Wars kanon, små fartyg och hyperdrive

6

Jag minns tydligt i Star Wars, ett nytt hopp, i scenen när Millennium Falcon kommer till återstoden av vad som en gång var Alderaan, en TIE-stridsflygare passerar i närheten och Han Solo ger jakt. Obi-Wan säger "En stridare som inte kunde få det här djupt i rymden själv." Anger han att TIE-fighters inte har Hyperdrives eller att de är för långt från kejserliga rymden? Jag ber om det här eftersom jag tydligt kommer ihåg att åtminstone av "ROTJ" X-Wings är mycket kapabla att hyperdrive som i scenen i början av slaget vid Endor när hela rebellflottan gör hoppet till hyperspace inklusive en eskadrare av X -Vingar. X-Wings är inte mycket större än TIE-fighters. Tack

    
uppsättning Destroyer73 05.02.2015 16:56

2 svar

8

Enligt Wookiedpedia-sidan på TIE / IN Interceptor :

Hyperdrive system: None standard, can be equipped as upgrade

Så de kommer inte som standard, men de kan uppgraderas med en hyperdrive om du verkligen vill ha en.

TIE_Advanced_x1 men är, som namnet antyder, avancerat :

it had a modest Class 4.0 hyperdrive

Så det avancerade är det du skulle vilja köra.

    
svaret ges 05.02.2015 17:01
2

Seiner Fleet Systems ger Empire ett brett utbud av Snubfighters, eftersom de är extremt billiga att tillverka och kan byggas en massa MYCKET snabbt.

TIE / ln (Twin Ion engine) fighter, inklusive andra varianter (TIE / sa, TIE / int, TIE / ga) är perfekta exempel på detta. De är extremt grundläggande hantverk, utan ombord livsstöd eller syreförsörjning (därmed TIE-piloter bär andningsskydd) och mycket grundläggande motorer. Kort sagt, de har inte Hyperdrive-system på grund av den avancerade kostnaden. De är också notoriskt dåliga när de flyger i atmosfären och skulle nog inte vara mycket bekväma att flyga!

Empire föredrar kvantitet över kvalitet, och det har också Cruisers och Capital-fartyg laddas upp på massor av kämpar. hoppa till en plats och snabbt använda squadron för ett engagemang.

Som du med rätta säger, har de snubfighters som används av Rebel Alliance i avsnitt VI faktiskt Hyperdrives; en ode till sina högkvalificerade men ändå ej utrustade piloter. Som en sidotal har många populära Rebel / Cartel-fartyg som Z-95 Headhunter inte hyperdrives. Det är troligt att Rebel Alliance valde det bästa och senaste fighters (och piloter!) För slaget vid Endor.

    
svaret ges 06.02.2015 15:51