Cheapest "tider" eller metoder för att köpa ett Interrail Pass

4

Jag planerar att resa runt i Europa i ungefär en månad i augusti / september i år. Jag har inte sorterat ut en resväg eller ett datum för att börja resa ännu. Vad jag ville veta är om Interrail Pass-priserna är tidskänsliga, det vill säga får jag billigare priser om jag köper ett pass i förväg i motsats till närmare mitt resdatum? Om inte, då kan jag lämna mitt datum för resor som börjar ospecificerat eller ge ett "dummy" datum för nu och kanske ändra det senare?

På en något relaterad anteckning finns det några sätt att få rabatter på Interrail Pass-priser? Jag är berättigad till ett "Youth" pass - så även om jag måste avstå från att köpa ett pass förrän senare och priserna går upp, kommer det att kunna kompenseras på annat sätt som studentrabatter, ISIC-medlemskap eller något liknande ?

    
uppsättning Ankur Banerjee 22.01.2012 01:38

1 svar

2

För att besvara din andra fråga först, ja, det finns rabatter för ISIC-medlemmar och är ganska användbara ibland. Kolla på den specifika bokningsräknaren eftersom vissa länder inte accepterar det (du tror att alla länder har samma regler för Interrail-passet men du hade fel).

Och när det gäller priser är det bäst att köpa online och priserna Ändra inte så mycket under året. Om du reser i juni eller juli, kommer det förmodligen att vara någon form av rabatt på grund av Euro 2012 i Polen.

Jag ser att du är från Storbritannien, så du vet att ditt Interrail-pass inte täcker tågresor i ditt hemland (åtminstone inte i Kroatien), så du måste komma till Europa på första sidan.

Som jag har sett från ditt andra inlägg, kommer du troligen att resa solo vilket är trevligt men om du hade minst en resekompis skulle du kvalificera dig för stora rabatter om du åkte på torsdagar eller fredagar. För dessa rabatter måste du oftast komma till biljetträknaren och be om billigaste åkturen i en vecka. Det är nästan alltid tidigt på morgonen tåg. Om det är mer än två av er, sänks priset ännu mer (det blir ibland 50-60% mindre än det ursprungliga priset).

    
svaret ges 22.01.2012 11:14