Jag skulle vilja försöka grilla frukt - några förslag?

11

Jag hade en matlagad lunch den andra dagen som hade grillad frukt (äpplen, ananas) det var bra och jag ville prova hemma. Finns det några tips när det gäller förberedelser eller vad ska de glasera med eller grundläggande tekniker?

    
uppsättning AttilaNYC 03.08.2010 14:48

6 svar

1

Bananas! Jag grillar det som en bit med huden på. När huden blir mörk är den klar.

    
svaret ges 04.08.2010 16:12
10
  • Vanligtvis skär jag en persika i hälften, lägg lite salt och honung på den icke-skinniga änden och grilla den (kaviteten ner) i en minut eller två och rotera den för att få bra grillmärken. Jag lägger sedan till en skinka glass i hålrummet och strö med skivad färsk mynta.

  • En annan frukt jag gillar grillad är aprikoser, även om de verkligen sätts på i 20 sekunder eller så.

Min tumregel är att om det är en hårdare frukt så kan den grillas och vanligtvis kan den bara grillas på den icke-hudsidan.

    
svaret ges 03.08.2010 16:29
6

Vidare till grillad ananas.

Jag gillar att kvittra den och marinera den sedan i en bit av rom, lite limejuice (1-2 msk) och sprut sedan generöst lite brunt socker över det.

Garnera med mint.

    
svaret ges 03.08.2010 19:59
5

Jag älskar grillad ananas själv ... Du kan lägga den på spett och marinera den, eller du kan bara kasta skivor rakt på grillen. Vilken som helst söt marinaden kommer att göra bra. Borsta den med smör och brunt socker och släng det på en jerk chicken sammich istället för en tomat.

Plantains är bra grillad: låt inte banans utseende lura dig, de är tuffa att grilla, så länge du inte skär dem för tunna. Pensla dem med lite smör och kanske lite socker om du gör dem som en öken.

    
svaret ges 03.08.2010 15:59
4

Jag är en stor fan av grillad mango, och för att vara ärlig, gör jag inte alls någonting åt det. Skiv den, skaka den, grilla den. Smaken av en grillad mango skiva är så mycket annorlunda än en ny mango skiva, även de krämmande ätarna i mitt hus tyckte om smakens komplexitet när de grillades (oavsett om de gillar färsk mango eller inte).

Mango kan enligt min erfarenhet bli förkolrad mycket snabbt, så håll ögonen på det. Jag har sett recept som säger att skära korsluckor i dem, men enligt min erfarenhet blir de för mjuka för fort när de gör det här. Jag grillar i allmänhet 2-3 minuter per sida, med en hög flamma under dem. Om de inte är lite förkolade runt kanterna vid denna punkt, ger jag dem en minut till varje sida (jag lämnar huden så att jag kan använda sin kulnivå som en mätare).

Mango kan vara knepigt att skära, här är en video för att komma igång om du inte är bekant:

länk

Jag håller med satanicpuppy's ananasanbefaling, jag har fått dem marinerad och helt enkelt. Smöret / brun sockerkombinationen är fantastisk! Du kan också suga dem i ett bra rum först (yum), men varna, när de slår grillen har du ganska temporärt ljusspel, så sätt dem med långa tangar, inte dina händer.

Jag minns en gång, jag hade grillade päron i någons hus. Från vad jag minns var de bara skivade och grillade, ingen kryddor eller marinaden, men jag var inte där när de var beredda så jag har ingen särskild rekommendation där annat än att ge det ett skott - de var utsökta!

Ett par recept tyder på att blöta frukterna i vatten eller en citron / vatten kombination i 20 minuter före grillning. Vattnet är tänkt att hjälpa fruktsorteringen saftig; citronen hjälper till att hålla färg. Jag har provat vattentekniken, jag märkte inte en stor skillnad annat än att jag fick vänta 20 minuter att njuta av min frukt! Och eftersom jag i allmänhet grillar frukt för mig själv bryr jag mig inte om färgen ändras, men det är något att tänka på om du grillar för en fest.

    
svaret ges 03.08.2010 16:32
1

Jag kan också rekommendera att grilla ananas och sedan lägga den till en salsa med lök, limejuice, koriander, jalapeno. Bra saker.

    
svaret ges 03.08.2010 22:50