How ska jag organisera att göra en tårta dagar framåt?

6

Min frus födelsedag kommer upp och jag vill göra en tårta till henne.

Jag tänkte på att göra ett lager av svamptårta, amarena körsbärsås (körsbär, vin och socker), chokladmousse, ett annat lager svamptårta med sås, Diplomatcreme och amarenaskörsbär på toppen.

Problemet är att jag inte kommer att få tid den dagen vi äter kakan (lördag) och dagen innan (fredag), så jag måste göra det i förväg. Jag tänker på att förbereda svampkakan, körsbärssås och chokladmousse på torsdag och bygga bottenskikten och lägg den i frysen. Jag kan göra Diplomatkrämet på fredag morgon, spara det i kylskåpet och bygga resten på lördag (efter att vi kommer hem).

Låter det här som en bra plan? är det bättre att bara göra bakverkkräm på fredag och blanda den med vispad grädde på lördag? Kan kakan och mousse vänta i två dagar?

    
uppsättning yuchtman 19.03.2012 11:32

1 svar

2

Jag skulle inte göra lagren helt i frysen. Det blir svårt att täta och torka ut. Även frusna lager är enklare att arbeta med. Frysan kommer att torka ut osealed kaka extremt snabbt.

Jag skulle baka alla kakor, trimma och nivåera dem, linda in tätt och frysa på torsdagen. Gör såserna och krämerna på fredag och lägg dem i kylskåpet. Samla allt på lördag.

    
svaret ges 19.03.2012 18:15