What varulvjägare använder denna utrustning (armband och hatt)?

21

Science Fiction Stack Exchange och några andra Stack Exchange-webbplatser körs för närvarande ett spel som heter "Winter bash" där användarna kan tjäna "hattar", lägger över bilder som de kan lägga till sin användaravbildning. En av dessa utmärkelser kallas "Werewolf Hunter", och delas ut för att få ett silvermärke inom semesterperioden. Bilden för denna hatt avger en hatt och det ser ut som en armbåge (se bilden nedan).

Vad representerar den här bilden verkligen och hur är den kopplad till varulvjakt? Är den här typen hatt och vapen som bärs av en viss känd vargvildjägare i en del fantasiefiktion?

Ja, jag vill medvetet fråga detta på SciFi SE: s huvudwebbplats (inte på meta), för att jag skulle vilja veta om popkulturreferenser som detta försöker framkalla. Jag kan fråga samma sak här om någon webbplats som inte är relaterad till SE gav en sådan pris. Varulvjägare förekommer förmodligen mest i fantasiefiktion, varför det här är den plats jag frågar på.

    
uppsättning b_jonas 18.12.2014 13:36

1 svar

35

Det verkar vara mest baserat på Gabriel Van Helsing från 2004-filmen Van Helsing vem var jägare som också var varulv (han jagade vampyrer och andra monster i allmänhet, tho)

    
svaret ges 18.12.2014 14:07