Varför är konstruktioner så svåra att bygga?

3

Golems och andra konstruktioner har en lång historia i Dungeons & Dragons och dess spinoffs, men nästan alltid är det extremt svårt för datorer att skapa dem, och de har ofta olika krav som inte verkar följa någon logisk progression, som järncobra i Pathfinder.

Detta är en konstruktion som kräver (enligt Pathfinder Bestiary) 1000gp i material för sin vanliga järnvariant, trots att järn endast kostar några silver per pund och flera konstruktioner i flera utgåvor kostar guld även när du bygger dem själv, långt bortom levnadskostnader eller material.

Finns det en anledning till denna svårighet? Kanske begravd i spelets historia eller lore?

    
uppsättning Nemenia 29.10.2015 15:43

2 svar

6

Det har inget att göra med lore och allt som har att göra med designfilosofier.

Spelare ska inte kunna skapa golems.
Utvecklare vill inte att spelare ska kunna skapa golems, eftersom det kastar alla sorters saker ur balans. Golems är ganska kraftfulla: de är vanligtvis immun mot ett stort antal saker, och många av dem kan lägga ut rimliga skador. Dessutom ignorerar de de flesta av de restriktioner som normalt skulle gälla för spelare som lägger till stridsmedel på deras sida. Du kan bara locka så många hirelings med guld eller karisma, och du kan bara beordra så många odöda, men du kan ha så många golems som du kan bygga och de tenderar att hålla länge. Tillsammans betyder det att om spelare kan ha golems måste möten på något sätt balanseras (eller balansera kan ) för båda parter som bygger noll golems och fester som bygger en mycket (hundratals tusen?) av golems.

Designfilosofin kräver att det finns regler för att bygga golems.
Med undantag för 4e har ganska mycket varje utgåva av D & D varit främst simuleringsverktyg ; det vill säga reglerna (påstå) tillhandahålla allt du behöver för att simulera den verklighet där spelet äger rum. Särskilt i simuleringsspel spelar alla sig av samma simuleringsregler, så om det är möjligt för en NPC att göra något så borde det vara möjligt för en lämpligt inbyggd dator att göra det också. Således, om NPC kan bygga golems (och tydligt kan de, eftersom golems existerar), då borde det finnas regler som täcker hur golems är byggda som också är tillgängliga för datorerna.

Därför bör golemkonstruktionsreglerna utformas för att motverka / förhindra att de används av datorer.
Designarna känner sig tvungna att inkludera regler för byggandet av golems, men de verkligen vill inte att datorerna faktiskt använder dessa regler. Reglerna är därför konstruerade så att de är komplexa / svåra för datorer att använda eftersom GM kan alltid använda handväxling för att ge sina NPCs vad som helst som byggreglerna kräver.

    
svaret ges 29.10.2015 17:40
0

Dessa saker var sällsynta i myter (det finns en Frankensteins monster, det finns bara en berömd lera golem) och jag skulle gissa syftet är att de ska vara sällsynta i spelet också. Genom att göra dem dyra och svåra att göra, kan bara de sällsynta superrika äventyrsklasserna försöka.

Gör det billigare och du har början på golemkulturen i Terry Pratchett's Discworld.

    
svaret ges 29.10.2015 22:26