Är det säkert att köra bil på Bali utan IDP? [duplicera]

2

Jag planerar att resa till Bali under juli månad. Jag har körkort för Indien, men jag har inte en internationell körtillstånd. Är det bra att köra en motorcykel på Bali utan det? Vilka är de alternativ som jag kan ta hand om i det här fallet?

    
uppsättning Elegant Coder 09.03.2015 17:00

1 svar

2

Inte riktigt . Indonesiska trafik poliser i allmänhet och balinesiska trafik poliser särskilt kärlek skaka ner motorcyklister turister och inte ha en IDP betyder en "omedelbar böter" för dig. Observera också att du måste ha en motorcykel -licens i ditt hemland och en IDP som täcker detta, kommer en vanlig billicens inte att göra.

Då igen, med tanke på att du vanligtvis kan komma undan för Rp 50 000 (~ US $ 5), om du bara är där för en kort stund kan du göra matte för att ta reda på vilket är billigare. Uthyrningsbyråer bryr sig inte heller, trots att eventuella försäkringar som du kanske har kan är ogiltiga om du inte har en giltig IDP.

(Och nej, jag brukar inte rekommendera att bryta lagen, men om du är licensierad chaufför med en licens på engelska, är denna dumma insistering på dyra ytterligare bitar inte så mycket som en bluff i sig.)

    
svaret ges 10.03.2015 04:40