Dywallband som behövs för patch till små hål?

1

Är gipsplåtsband nödvändig för en plåster till ett litet hål som endast är fäst vid det omgivande gipsplåtsarket?

Särskilda detaljer - Jag har ett runt hål, ca 6 tum i diameter. Jag har patchat det med en rund bit gipsmur. Gipsskruvar håller plåstret på ett bräda och brädet till den omgivande gipsskivan.

    
uppsättning Andy Thomas 18.07.2015 23:40

4 svar

1

Ett hål som storleken borde användas för att förhindra sprickbildning. Du behöver dock inte använda tejp. En annan metod använder plåstret av gipsskivans papper:

 • Räkna öppningen som ska patchas.

 • Skär en gipsplåt om 4 "x 4" större än hålet.

 • Betygsätt baksidan av patchstycket gipsmur längs linjerna 1 & 2, ca 2 "in från slutet.

 • Placera gipsplattan nedåt på ett bord, sätt upp poänglinjen med kanten av bordet och klistra fast den längs linjen.

 • Upprepa steg 3 & 4 för poänglinjer 3 & 4.

 • Skala ut gipsets yttre kanter och lämna bara frampapperet så att din pigg ser ut som fig 2.

 • Placera patchpice över hålet och leran.

 •     
  svaret ges 19.07.2015 06:31
  1

  Jag har alltid lagrat reparationer i gips som kräver fläckar.

  Jag kan inte ge dig ett bra svar på varför andra än jag alltid har fått höra utan att tapa, så småningom kommer den gemensamma föreningen att spricka. Jag har aldrig personligen testat den teorin.

  Denna tråd kan erbjuda insikt .

      
  svaret ges 19.07.2015 00:02
  0

  Jag hittade följande för många försök och felupplevelser. Skär ett plåster av gips, ungefär kvadratiskt, något större än det hål du försöker reparera. Sedan håller du plåstret så det täcker hålet, ritar en pennlinje runt plåstret och skär sedan längs blyertslinjen för att hålen ska matcha plåstret.
  Ta en relativt tunn men bred bit av trä som är minst ett par inches längre än hålets längsta dimension. Ha en borr med en phillipsbit i den redo tillsammans med fyra gipsskruvar. Snake träet i hålet och håll det så att det diagonalt korsar hålet och sätta en gipsskruv fast vid väggen och in i träet, snugging träet mot baksidan av väggen. Vrid trädelen så att så mycket av träet visar genom hålet som möjligt och använd en annan skruv genom väggen och in i den andra änden av träet.
  Nu kommer träet att stödja plåstret i nästa steg. Markera väggen med penna märken så att du vet var träet försvinner bakom väggen i båda ändarna av hålet. Prestart de två kvarvarande skruvarna i plåstret innan du sätter in det i hålet och dra tillbaka skruvarna så att skruvens punkter inte skjuter ut på baksidan av plåstret. Nu försiktigt passa plåstret i hålet och utan att lägga på mycket tryck på skruvarna, kör dem långsamt i träet genom plåstret tills skruvarna är snäva och svagt dämpa plåstret. Plåstret kommer nu inte att skiftas, den främsta orsaken till sprickor i tapning. Fyll i sprickan runt plåstret med en mycket tunn spacklinglack. Låt torka ett par minuter sedan repetera, försiktigt pressa spackling i sprickan. Använd nu antingen papperstejp (om sprickan runt din lapp är som en hårlinje eller ett maskintypsband om sprickan är större så säg hack tjockleken på en penna. Flera mycket väldigt tunna lager som går snabbt, torrt snabbt och kräver nästan inte slipning ... det gör jobbet enkelt och snyggt när du är klar. Lycka till.

      
  svaret ges 19.07.2015 10:42
  0

  Ja, tejp. Jag föredrar den klibbiga glasfibertejpen, speciellt för fläckar.

  Först skar jag en lapp. Jag skapar en fyrkant eftersom det är lättare att tejpa. Efter att ha klippt plåstret lägger jag det över hålet och markerar där gipset behöver klippas. Många gånger är det bra att skära lite extra eftersom gipset har knäckt på baksidan. Skär sedan den gamla gipsskivan ut för att matcha plåstret. Innan du lägger plåstret i, lägger jag en liten bräda som en bit färgrörelse pinne över hålets baksida. Det fästs av två skruvar en på vardera sidan av hålet. Jag lägger sedan banan i hålet och lägger den på bordet med en annan skruv eller två. Jag priller hålen i gipset eftersom skruvarna kanske inte har tillräckligt med byte i det lilla brädet för att sjunka tillräckligt i gipset så att du kan lera över dem. Jag bandar sedan på det och börjar sätta lera på, en tunn kappa i taget.

      
  svaret ges 20.07.2015 04:53