Varför tar hunden aldrig den svarta?

21

Så om det finns en sak som hunden älskar i denna värld av Game of Thrones , dödar han saker, så långt jag kan säga, ger han aldrig en andra tanke om vem han kämpar eller varför han är gör det. Det är ganska klart att han inte har något intresse för kvinnor (förutom kanske Sansa Stark), så jag kan inte se någon anledning till att han inte bara går till väggen. Han verkar hata ära och eld, de två saker som ingen behöver oroa sig för i Night's Watch. Så jag undrar bara om det kanske finns någon uppenbar anledning till att jag har missat för att hunden inte går norrut.

    
uppsättning Matthew Stevenson 14.03.2015 12:26

1 svar

28

Delvis är det miles away - inte något söderare tänker på. Han är alldeles för cynisk för högtidliga löfte och för mycket av en självständig sinnare att välja att huddla för värme med hundratals "bröder".

Men för det mesta, skulle det vara otänkbart på grund av stolthet: Bortsett från bland Starksna (och några andra mestadelsnordiska familjer som stammar från de första männen, som Royces och Mormonts) Det svarta är associerat med misslyckande eller skam. De enda söderna som går till väggen skickas där, och de är vanligtvis brottslingar, de besegrade eller barn som anses vara värdiga av sina familjer (som Sam Tarly).

Sandor kan vara kyniskt, men han är stolt och har ett komplicerat förhållande med sin bror baserat på avsky och rivalitet. Han är stolt över att vara en självklart man som uppnådde berömmelse / äktenskap och äkta status utanför sin egen rygg, i motsats till hans hatade bror Gregor som var begåvad en titel av riddare och land trots (eller på grund av) att vara huvudsakligen ett monster.

Böckerna visar också att han är stolt över sin familjs historia. Cleganesna uppnådde sin status genom att vara god vid hunduppfödning och hantering, och han verkar se sig som likaledes jordnära, ärlig och självtillverkad - den mest respektabla och värdiga Clegane, med förakt för alla falska, förgävesa människor omkring honom.

Det skulle vara otänkbart för honom att ta ställning där han skulle vara den lägsta av de låga. Han skulle gå från att vara den beryktade hunden till bara ett annat misslyckat avslag, och hans hatade bror skulle vara den mest respekterade i familjen (och inte bara i dårens ögon som tror att vara en riddare betyder något).

    
svaret ges 14.03.2015 14:09